Dezalcoolizare pentru puşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezalcoolizare pentru puşti
Dezalcoolizare pentru puşti

Copii de nouă ani sunt trataţi de dependenţă de alcool la o clinică din Scoţia.Numai anul acesta medicii de la centrul din Aberdeen au reuşit să ajute şase alcoolici cu vârste mai mici de zece ani.

Andrew Hall, şeful centrului de suport pentru alcoo­lici îşi aminteşte că, de la începutul anului, a avut 38 de pacienţi înregistraţi, cu vârste sub 16 ani. Câteva zeci sunt înscrişi pe lista de aşteptare, scrie „The Sun“. El crede că „epidemia de poftă de alcool“ care a pătruns în rândul tinerilor scoţieni se va înrăutăţi.

„Toate datele indică faptul că cei mici încep să bea din ce în ce mai devreme, beau din ce în ce mai mult, iar rezultatele se înrăutăţesc - am avut şi cazuri de copii care au murit din cauză că ficatul lor a cedat“, a declarat medicul.

Echipa lui Hall tratează o mie de persoane pe an, dintre acestea cele mai multe având 11-15 ani. Medicii spun că vinovaţi pentru comportamentul copiilor sunt chiar părinţii, mai ales cei care consumă alcool în cantităţi mari în faţa puştilor.

Consilierii şi psihologii care lucrează cu copiii şi cu familiile cu probleme de dependenţă alcoolică susţin că foarte mulţi tineri au probleme mari la capitolul respectul de sine. Ei folosesc băutura pe post de refugiu.

„Majoritatea lor admit că se simt complet vulnerabili când sunt beţi. De multe ori se ajunge la sex. Nu-şi amintesc ce s-a petrecut cu o noapte înainte, unde au fost şi nici cu cine s-au distrat“, spune Francesca Martin, cea care încearcă să-i reabiliteze psihic pe tinerii cu probleme.

Cazuri şi la noi

Cazurile de minori alcoolici sunt din ce în ce mai multe şi în România. Recent, s-au înregistrat cazuri de alcoolici cu vârste mai mici de 16 ani. Primăvara trecută, un copil de 11 ani din Vaslui a ajuns în comă alcoolică la spital.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite