Dependenţa de calculator, diagnosticată ca boală psihică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anxietatea şi depresia mentală îi afectează mai ales pe copiii care se joacă în exces la computer Tot mai mulţi copii îşi petrec ore întregi în faţa calculatorului, de cele mai

Anxietatea şi depresia mentală îi afectează mai ales pe copiii care se joacă în exces la computer

Tot mai mulţi copii îşi petrec ore întregi în faţa calculatorului, de cele mai multe ori fără un scop anume, ci pur şi simplu de amuzament.

O mare parte din ei manifestă deja o dependenţă faţă de calculator şi de navigatul pe internet. Semnele vizibile ale dependenţei de calculator sunt: petrecerea unui timp îndelungat în propria cameră, ignorarea prietenilor şi a familiei, note mici, uneori chiar şi ignorarea orelor de masă. Având în vedere creşterea numărului celor care îşi petrec timpul liber navigând pe internet, dependenţa de calculator urmează a fi inclusă într-un manual despre afecţiuni mentale, publicat de Asociaţia Americană de Psihiatrie.

Conform unor studii recente, aproape 15% din tinerii americani sunt dependenţi de computer. "Dependenţa apare în principal în cazul celor care încep să se joace pe calculator de la vârste fragede", a afirmat conducătorul Consiliului de Ştiinţă şi Sănătate Publică. În timp ce părerile faţă de această problemă sunt împărţite, psihiatrii afirmă că se confruntă cu tot mai multe cazuri în care copiii se joacă în exces pe calculator, unii ajungând chiar să uite să mănânce, să facă duş sau să doarmă. "Diagnosticarea dependenţei de calculator ca afecţiune psihică este un lucru bun, deoarece atrage atenţia asupra gravităţii acestui comportament. Însă excesul înregistrat în cazul jocurilor video poate fi şi simptomul pentru alte afecţiuni precum anxietatea sau depresia", a afirmat dr. Michael Brody, directorul Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite