Deficienţa de vitamină B, risc de boli vasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cantitate insuficientă de vitamina B în organism poate cauza probleme vasculare persoanelor cu diabet zaharat, afirmă cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie. Printre

O cantitate insuficientă de vitamina B în organism poate cauza probleme vasculare persoanelor cu diabet zaharat, afirmă cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie. Printre simptomele diabetului se numără setea exagerată, urinare frecventă, foame exagerată, pierderea în greutate fără un motiv, piele uscată, pierderea sensibilităţii la nivelul extremităţii picioarelor, slăbirea vederii.

Potrivit prof. Paul Thornalley, coordonatorul studiului întreprins la Universitatea din Warwick, analiza demonstrează, în premieră, legătura existentă între deficienţa vitaminei B şi apariţia problemelor vasculare la pacienţii cu diabet. Studiile întreprinse până acum s-au axat pe activitatea unor enzime, şi nu pe cantitatea de vitamină B din corp. La nivel mondial, diabetul reprezintă în momentul de faţă o problemă de sănătate majoră.

Statisticile arată că peste 180 milioane de persoane sunt diagnosticate cu această boală, asociată cu complicaţii microvasculare (suferinţe renale - nefropatie diabetică, oculare - retinopatie) sau macrovasculare (infarct, accident vascular, ateroscleroză accelerată), relatează cotidianul "Science Daily".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite