1 Decembrie, la munte sau la shopping

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii petrec weekendul prelungit de Ziua Naţională la munte sau la cumpărături în Europa. Printre cele mai căutate destinaţii se numără Barcelona, Viena, Londra, Praga sau Paris.

Românii profită de cele trei zile libere prilejuite de sărbătoarea naţională pentru a se relaxa la munte sau pentru a pleca la shopping în oraşe europene, renumite atât pentru ofertele magazinelor, cât şi pentru atracţiile turistice.

Barcelona, Viena, Paris, Milano şi ceva mai aproape, Praga, sunt cele mai căutate destinaţii în aceste zile.

Cei mai câştigaţi au fost românii care şi-au rezervat din timp biletele. Pentru 2-3 nopţi pe care le vor petrece în marile oraşe europene, ei au plătit în jur de 200 de euro de persoană, ne-a declarat Tatiana Bulubica de la Perfect Tours.

Şi în cazul acestei agenţii, „cele mai solicitate destinaţii au fost Viena, Paris, Londra, Praga şi Frankfurt, în general, oraşele în care s-au deschis târguri şi pieţe speciale pentru Crăciun. În România, cea mai căutată destinaţie este, chiar şi pentru aceste zile, valea Prahovei”, ne-a declarat Tatiana Bulubica.

„Cererile pentru pachetele turistice au crescut cu aproximativ 12% faţă de 2007, dar asta şi pentru că 1 Decembrie va prelungi weekendul”, a declarat Cristina Irimia de la J’Info Tours.

Unde mai putem merge

Ca urmare a cererii mari, Perfect Tours va menţine ofertele pentru aceste destinaţii şi săptămâna următoare: o excursie de patru zile la Viena, transport şi cazare incluse, costă 189 de euro de persoană.

Ceva mai scumpe, ofertele de la Marshall Turism se ridică „la 250 de euro biletul de avion dus-întors pentru Barcelona şi 70 de euro pe noapte, cazare la hotel de trei stele”, spune Andreea Zală, consultant vânzări.

Pentru cei care preferă o excursie în ţară, la Gura Humorului, Maximum Tour oferă cazare trei nopţi la hotel Best Western Bucovina (patru stele), mic dejun inclus şi masă festivă sâmbătă seară, la 99 de euro.

Vacanţă în extrasezon

Decembrie nu e doar luna vacanţelor de Crăciun sau a pregătirilor pentru petrecerea de Revelion. Numeroase destinaţii sunt atractive mai ales în primele două săptămâni ale lunii, ca urmare a reducerilor practicate de operatorii din turism, explică „The Daily Telegraph”.

Târgurile care se deschid cu săptămâni bune înainte de Sărbători, pârtiile de schi din Europa, festivalurile de „gheaţă”, dar şi fiestele din America Latină vă îmbie la drum în zilele care urmează.

Soarele „de iarnă” din Egipt – temperatura în timpul zilei ajunge la 24 de grade C–, dar şi lipsa turiştilor fac din Luxor o destinaţie a momentului. Finala campionatului naţional de rodeo aduce, de asemenea, mii de turişti între 3 şi 14 decembrie în Las Vegas (SUA). Mai la sud, în Guatemala, dansurile tradiţionale, paradele şi muzica sunt nelipsite la Carnavalul de Sf. Toma, între 15 şi 21 decembrie.

Primele săptămâni din sezonul de schi sunt destul de ieftine în Elveţia. Pe lista destinaţiilor de decembrie se regăseşte şi oraşul belgian Bruges, graţie festivalui anual de sculpturi în gheaţă. O integrală Picasso deschisă până în februarie poate fi un bun prilej pentru a da o fugă la Paris. Din lista de recomandări nu putea lipsi Târgul de Crăciun din Viena. (Ana Jităriţă)

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite