De ce vor femeile ca bărbaţii să achite nota

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile frumoase se aşteaptă ca bărbaţii să achite nota de plată la restaurant „pentru că merită", arată un studiu britanic.

Doar ele au cheltuit pe coafură, machiaj şi ţinută. Aşa că li se pare echitabil ca partenerul să achite cina. Din studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea St. Andrews, citat de „The Daily Mail", a reieşit şi că doamnele nu sunt îngrijorate de cheltuielile pe care le fac partenerii, întrucât aceştia trebuie să plătească pentru plăcerea de a fi cu ele.

O investiţie în viitorul lor

416 bărbaţi şi femei au vizionat o poză a unui posibil partener, au fost rugaţi să-şi imagineze că au luat cina cu el şi apoi să decidă cine ar trebui să plătească. Aveau trei variante: să achite singuri, să-l lase pe celălalt să plătească sau să împartă nota.

Răspunsurile au arătat că femeile frumoase au fost mai puţin dornice de a contribui la acoperirea cheltuielilor. Bărbaţii frumoşi au fost şi ei mai reticenţi la ideea împărţirii banilor. „Ei consideră că «aduc mai mult», aşa că se aşteaptă ca celălalt să plătească. Lucrurile se pot schimba însă dacă el vrea să impresioneze", spune cercetătorul Michael Stirrat.

Femeile se aşteaptă ca bărbaţii frumoşi să plătească pentru ele, ca un mod de a-i face să investească în viitorul lor împreună. „Atunci când femeia îl lasă pe el să plătească, ea spune, de fapt, că şi-ar dori o a doua întâlnire. Dacă insistă să plătească este un semn că nu a mers  bine", explică Stirrat. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite