De ce stau femeile lângă bărbaţii violenţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă le lovesc sau le abuzează psihic, partenerii-bărbaţi le inspiră siguranţă femeilor, acestea alegând să rămână lângă ei. Mai bine de jumătate (54%) dintre femeile agresate susţin că rămân lângă bărbaţii lor pentru că aceştia sunt persoane pe care se pot baza, în timp ce mai mult de o cincime (21%) afirmă că mai găsesc la partenerii lor calităţi, precum afecţiunea.

Un studiu realizat de o echipă de la un spital din Toronto, Canada, publicat de livescience.com, încearcă să răspundă la întrebarea de ce rămân femeile lângă bărbaţii care le fac rău. Cercetătorii au descoperit că multe dintre persoanele care sunt frecvent abuzate psihic recunosc câteva trăsături pozitive în personalitatea abuzatorilor.

Studiul a fost realizat pe 611 femei cu venituri mici, din mediul urban. 42,8% din ele au declarat că fuseseră victime ale abuzului soţilor sau ale partenerilor agresivi în ultimul an. Cele mai multe dintre respondente susţin că erau abuzate psihic mai des decât fizic, iar abuzul sexual a fost cel mai puţin invocat.

Un număr foarte mic de femei (doar 2,3%) a declarat că-şi percep partenerii ca pe nişte obsedaţi de control, o proporţie mai mică (1,2%) spunând că partenerii se manifestă violent.

Pornind de la rezultatele studiului, cercetătorii au realizat câteva tipologii ale bărbaţilor-abuzatori: cei pe care te poţi baza, dar arbitrari (44% din partenerii femeilor chestionate), cei obsedaţi de control, dar inofensivi (38%) şi cei periculos de abuzivi (18%), aceştia din urmă fiind şi cei mai violenţi dintre parteneri. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite