De ce mimează femeile orgasmul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zgomotele pe care le scot femeile în timpul unui act sexual nu corespund adesea cu momentul în care au orgasm, arată un nou studiu realizat la Universitatea Central Lancashire din Marea Britanie.

Specialiştii spun că femeile se manifestă zgomotos înainte de punctul culminant al actului sexual sau în timpul orgasmului partenerului, potrivit „The Daily Mail". Majoritatea femeilor chestionate au declarat că au ales să-şi manifeste bucuria în timp ce partenerul simţea plăcere, deşi au atins orgasmul în alt moment.

Unealtă pentru manipularea bărbaţilor

Medicii români susţin că acest comportament al femeilor are rolul de a încuraja partenerul. „Femeia, în dorinţa sa de a-i oferi şi partenerului posibilitatea de a se simţi viril şi potent, îi permite acestuia să fie martorul unor manifestări mai puţin reale. E o formă de încurajare sexuală", explică sexologul Ramona Covrig. Specialiştii cred că motivul discrepanţei este faptul că femeile încearcă să manipuleze comportamentul bărbaţilor în avantajul lor.

„Există o disociere între momentul în care femeile au orgasm şi cel în care se exteriorizează. Acest lucru indică faptul că femeile controlează conştient aceste manifestări şi manipulează comportamentul bărbaţilor în beneficiul lor", susţin cercetătorii. O altă interpretare a rezultatelor se referă la faptul că femeile urmează un scenariu sexual idealizat, adică se comportă aşa pentru a-şi ajuta partenerul să ajungă la orgasm.

„Femeia nu mimează orgasmul doar de dragul partenerului, ci şi de dragul relaţiei", mai spune Ramona Covrig. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite