De Crăciun, femeile cheltuiesc mai mult pentru plăcerile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Sărbători, femeile vor să arate bine şi să  se simtă iubite
De Sărbători, femeile vor să arate bine şi să se simtă iubite

În ajunul Sărbătorilor, doamnele trec pe locul doi darurile pentru cei dragi. Femeile ţin diete severe, îşi fac programări la saloane de înfrumuseţare şi îşi cumpără lucruri noi.

Pentru doamne, „luna cadourilor" are un înţeles aparte. Darurile nu sunt în primul rând pentru partenerul de viaţă, pentru membrii familiei sau pentru prieteni, ci pentru ele însele. Aşa arată un studiu făcut de cercetătorii britanici, la cererea organizatorilor expoziţiei de produse vestimentare Clothes Show Live, notează publicaţia „The Daily Mail".

Citiţi şi:

Copiii din toată ţara îl aşteaptă pe „Moş Nicolae“ / Vezi cum este sărbătorit Sfântul Nicolae în lume

Analizând răspunsurile a 3.000 de femei, aceştia au ajuns la concluzia că jumătate dintre reprezentantele sexului frumos cheltuiesc sume destul de mari pentru a arăta bine de Sărbători.

Vor să impresioneze

De altfel, 27% din doamne recunosc că îşi cumpără o ţinută scumpă prin care să-şi impresioneze colegii la petrecerea firmei. Tratamentele de înfrumuseţare şi încălţămintea nouă fac parte, de asemenea, din „micile" cadouri pe care femeile nu ezită să şi le ofere de Sărbători.

„Având în vedere presiunea pe care o resimt din partea celor din jur, nici nu este de mirare că femeile cheltuiesc mult pentru a arăta bine de Sărbători", a declarat Maryam Hamizadeh, producător al Clothes Show Live.

Doamnele recunosc însă că mai există o plăcere pe care nu şi-o pot refuza în ziua de Crăciun. 36% din ele spun că urmăresc cel puţin un film romantic. Nici bărbaţii nu se dau înapoi de la a viziona o astfel de peliculă.

Numai că, în cazul lor, motivaţia este de o cu totul altă natură. 30% din domni se prefac că adoră aceste filme în speranţa că femeia alături de care urmăresc producţia cinematografică va cădea într-o stare romantică şi le va oferi o seară de neuitat. 6% admit însă că, în timpul vizionării, se trezesc cu lacrimi pe obraji. Deloc surprinzător, 53% din domni spun că nu ar recunoaşte niciodată în faţa amicilor că au plâns la o comedie romantică.

Totodată, un sfert dintre femei şi bărbaţi afirmă că, de Sărbători, merg în cluburi în care se poate face karaoke.

Studiul cercetătorilor britanici privind comportamentul oamenilor în perioada festivă a scos la iveală şi faptul că unii nu au răbdare să vadă ce surprize le-au pregătit cei dragi. 14% cotrobăie prin casă înainte de Crăciun pentru a afla ce vor găsi sub brad. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite