Dansul îţi dezvăluie personalitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modul în care dansezi le transmite celorlalţi informaţii  despre ce simţi şi cum gândeşti
Modul în care dansezi le transmite celorlalţi informaţii despre ce simţi şi cum gândeşti

Oamenii de ştiinţă au arătat că modul în care te mişti pe muzică trădează anumite detalii despre felul tău de-a fi. Participanţii la studiu au fost clasificaţi în cinci tipuri de personalitate: extravertiţi, nevrotici, agreabili, lipsiţi de prejudecăţi şi conştiincioşi.

Cercetătorii spun că ringul de dans este locul perfect pentru începerea unei relaţii, pentru că acolo partenerul îţi poate evalua foarte bine personalitatea, scrie „The Daily Telegraph".

Oamenii de ştiinţă au studiat mişcările a 60 de voluntari, care au fost încadraţi în cinci grupuri - extravertiţi, nevrotici, agreabili, lipsiţi de prejudecăţi şi conştiincioşi, în funcţie de modul în care dansau. Extrovertiţii sunt cei care acoperă cel mai mult ringul de dans, de cele mai multe ori fac mişcări energice şi ample din cap şi din picioare.

Oamenii nevrotici dansează cu mişcări sacadate ale mâinilor şi picioarelor, fiind recunoscuţi uşor de clubberi şi de invitaţii la nunţi drept cei care dansează „târşâind picioarele". Persoanele agreabile au stiluri de dans mai line, folosind ringul de dans pentru a se muta dintr-o parte în alta în timp ce îşi rotesc mâinile.

Cei lipsiţi de prejudecăţi tind să facă mişcări ritmice de sus în jos şi nu se deplasează pe ring atât de mult faţă de ceilalţi. Conştiincioşii sunt cei cărora le place însă să se mişte foarte mult, dar şi să-şi întindă braţele mai mult decât ceilalţi dansatori.

Şase genuri de muzică

„Se ştie că muzica evocă emoţii puternice, iar emoţiile pot fi exprimate prin mişcările corpului. Oamenii folosesc aceste mişcări ca indicatori de încredere în evaluarea personalităţii celorlalţi", spune coordonatorul studiului, dr. Geoff Luck, de la Universitatea Jyvaskyla din Finlanda.

Fiecare participant a fost rugat să danseze în mod spontan pe 30 de melodii diferite încadrate în şase genuri de muzică: rock, tehno, latino, jazz, funk şi pop. Rezultatele au arătat că există corelaţii între anumite stiluri de dans şi unele personalităţi.

Muzica rock a scos în evidenţă anumite mişcări ale capului, mai ales la extravertiţi. În cazul nevroticilor, acesta a fost stilul muzical pe care s-au simţit bine. Cei lipsiţi de prejudecăţi au făcut mai multe mişcări caracteristice în timpul muzicii tehno, iar cei agreabili în timpul celei latino.

"Se ştie că muzica evocă emoţii puternice, iar emoţiile pot fi exprimate prin mişcările corpului. "
dr. Geoff Luck
cercetător finlandez

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite