Dansul te scapă de caloriile în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Această formă de activitate fizică întăreşte inima şi creează bună dispoziţie . Pentru persoanele care doresc să slăbească însă nu sunt mari amatoare de exerciţii fizice, dansul

>> Această formă de activitate fizică întăreşte inima şi creează bună dispoziţie .

Pentru persoanele care doresc să slăbească însă nu sunt mari amatoare de exerciţii fizice, dansul este o altă cale de ardere a caloriilor. Uşor de practicat, dansul este foarte eficient atât în îmbunătăţirea stării de spirit cât şi în conturarea corpului prin eliminarea kilogramelor în plus.

Nu trebuie să fiţi dansatori profesionişti. Tot ce trebuie să faceţi este să ascultaţi muzica preferată şi să începeţi cu 20 de minute de încălzire, timp în care vă puteţi mişca în voie în propria casă. Persoanele care dansează sunt întotdeauna mai suple şi au o mai mare energie şi vitalitate în comparaţie cu ceilalţi. Acest lucru se explică prin faptul că dansul este o metodă distractivă de menţinere a sănătăţii.

Tocmai pentru că este amuzant, dansul este un sport de care oamenii se ţin toată viaţa, în comparaţie cu exerciţiile fizice care devin plictisitoare după o perioadă.

O formă de aerobic

Mişcările de dans care pun accentul pe paşi şi pe mişcarea picioarelor reprezintă activitatea principală pentru prevenirea apariţiei osteoporozei. Cel mai important lucru de care trebuie să ţineţi cont atunci când începeţi un program de exerciţii este să alegeţi o activitate care să vă placă şi care să se adapteze cu uşurinţă stilului de viaţă. Dansul reprezintă o formă de aerobic, deoarece presupune mişcări ale braţelor, picioarelor, precum şi mişcări ale şoldurilor.

Instructorii de dans afirmă că toate aceste mişcări ard caloriile, ne energizează, îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi tonifică musculatura. Toate aceste lucruri duc la întărirea rezistenţei organismului şi a flexibilităţii articulaţiilor.

Dansul echivalează cu activităţi precum mersul alert sau schiatul. În plus, înlătură stresul şi tensiunea acumulată şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Este, de asemenea, mai convenabil decât o şedinţă de aerobic, deoarece nu presupune un echipament special, decât dorinţa de relaxare şi distracţie.

"Ceea ce transformă dansul într-o activitate atât de specială este faptul că nu trebuie să mergeţi într-un anumit loc pentru a-l practica. Nu este nevoie de un echipament special sau de o muzică aparte. Cu cât eşti mai lipsit de inhibiţii în timpul dansului, cu atât vei arde mai multe calorii", a explicat Charlotte A. Williams, un instructor de fitness din San Francisco.

Dansul, la concurenţă cu înotul sau ciclismul

Cercetările au arătat nu numai că dansatorii se simt şi arată mai tineri, dar sunt şi mai longevivi. Dansurile orientale (care necesită mai multă energie), dar şi alte tipuri de dans reprezintă exerciţiile perfecte pentru pierderea în greutate.

Dansul, în general, poate arde la fel de multe calorii ca şi mersul, înotul sau ciclismul. În dans se aplică o singură regulă: cu cât te mişti mai mult, cu atât vei scăpa de mai multe calorii. Printre beneficiile dansului sunt incluse şi îmbunătăţirea activităţii cardiovasculare şi întărirea structurii osoase.

În privinţa activităţii cardiovasculare, medicii recomandă între 30 şi 60 de minute de activitate fizică în fiecare zi a săptămânii. Dansul nu este remediu pentru inimă, însă ajută la îmbunătăţirea activităţii acesteia.

Minimum trei şedinţe pe săptămână

Dacă vreţi să includeţi dansul într-un program de exerciţii zilnice sau doriţi să îl folosiţi ca mod de încălzire pentru alte sporturi, experţii afirmă că acesta trebuie tratat ca un exerciţiu fizic. Este nevoie de minimum trei şedinţe pe săptămână, de câte 20 de minute, pentru a vă întări activitatea inimii.

Dacă scopul este de a scăpa de calorii şi a pierde în greutate, dansul trebuie practicat cu o frecvenţă mare. Dacă nu aţi mai dansat de mult timp, nu vă grăbiţi să o imitaţi pe Tina Turner sau pe Justin Timberlake înainte de a consulta un medic, altfel vă puteţi agrava boala de care suferiţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite