Dansatoare la bară cu studii superioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sfert dintre tinerele care dansează în cluburile de striptease din Marea Britanie, printre care şi românce, au absolvit o facultate. Fetele care dansează la bară, în cluburi de striptease, o fac din raţiuni economice şi pentru a-şi putea finanţa studiile, nu pentru că ar fi traficate sau pentru că ar consuma droguri.

Aspirantele la statutul de actriţă, artistele sau absolventele care nu se pot angaja pe timp de criză în domeniul ales recurg la dansul exotic ca la o strategie.

Mai citiţi şi:

Industria sexului, rezultate sub aşteptări în timpul Cupei Mondiale

Acest job le permite să-şi continue studiile sau stagiile ori să-şi păstreze slujba din care vor să facă o carieră, relevă un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Leeds de-a lungul unui an, pe un eşantion de 300 de respondente.

Principalul motiv pentru care tinerele se îndreaptă către acest job: onorariul consistent. Asta pentru că o singură tură de noapte le aduce un câştig mediu de 282 de euro, bani pe care-i încasează după ce-şi plătesc comisioanele către patronii clubului. Şi cum majoritatea celor care lucrează în cluburi de striptease îşi iau între două şi patru ture pe săptămână, dansatoarele la bară ajung să câştige anual între 29.000 de euro şi 58.000 de euro, relatează „The Independent".

Soluţie sau capcană?

Totodată, oamenii de ştiinţă care au condus cercetarea au aflat că majoritatea tinerelor care aleg să danseze în cluburi de striptease s-au declarat mulţumite cu slujba lor. Ele au indicat ca principal avantaj flexibilitatea programului, fiind mulţumite că în afara jobului pot merge la cursuri sau la un al doilea job.

Coordonatorii studiului, Teela Sanders şi Kate Hardy, au constatat că dansatoarele s-au plâns de lipsa unor reguli stricte care să le protejeze. Ele au cerut desfiinţarea camerelor private, motivând că s-ar putea afla în pericol în timp ce sunt doar cu clienţii sau că anumite dansatoare ar putea scădea standardele şi le-ar oferi clienţilor mai mult decât un dans provocator.

Profesoara Sanders s-a arătat uimită de „aprovizionarea nesfârşită cu femei" de care se bucură cluburile. „Aceste femei sunt extrem de încrezătoare în atuurile lor fizice. Cred că e o chestiune de diferenţă culturală între generaţii. Ele nu se simt exploatate, întrucât vor să facă bani din dansuri de trei minute şi din conversaţiile cu clienţii. De altfel, spun că 80% din jobul lor înseamnă discuţii, aşa că pentru a câştiga bine este nevoie de mai mult decât câteva mişcări din fund", explică ea.

Sanders atrage însă atenţia că există riscul ca ele să cadă în capcana banilor. „Multe rămân mai mult timp în acest domeniu decât îşi doresc, pentru că astfel pot câştiga mai bine decât dacă ar munci în domeniile pentru care s-au pregătit".

Explozie de cluburi

Cercetarea vine pe fondul unei explozii de cluburi de striptease în Marea Britanie şi al schimbării statutului acestora, la începutul acestui an. Astfel, localurile au fost reclasificate drept „locuri de întâlnire cu destinaţie sexuală" şi au fost trecute sub autoritatea consiliilor locale, care pot hotărî asupra limitării numărului lor.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite