DVD playerul care cenzurează filmele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul de filtrare le permite copiilor şi părinţilor să se uite împreună, fără griji, la orice film de pe DVD
Sistemul de filtrare le permite copiilor şi părinţilor să se uite împreună, fără griji, la orice film de pe DVD

O companie americană a inventat un sistem electronic de filtrare a filmelor de pe DVD pentru părinţii care au fost de multe ori surprinşi de scene de nuditate sau violenţă în peliculele pe care le vizionau alături de copiii lor, scrie „The Daily Mail“.

Sistemul ClearPlay foloseşte tehnologia integrată în DVD playere de ultimă generaţie pentru a sări peste scenele nepotrivite pentru copii sau pentru a tăia sonorul. Filtrele sunt împărţite pe şapte categorii: violenţă, sânge, nuditate, sex, înjurături, blasfemie şi conţinut ofensator.

Sistemul poate fi folosit pe baza unui abonament care costă aproximativ 1 euro pe săptămână. Utilizatorii pot lua direct de pe site-ul ClearPlay filtrele pentru filme, disponibile la 48 de ore de la lansarea oficială pe piaţă a DVD-urilor.

Pentru a putea folosi aceste filtre, abonaţii ClearPlay trebuie să le descarce de pe internet pe un card de memorie pe care-l introduc apoi în DVD player. Cardul va comunica cu microcipul playerului şi-i va spune când să sară peste anumite scene sau să taie sonorul.

Oficialii companiei spun că sistemul poate edita scene din filme precum „Pur şi simplu dragoste", „Ispăşire", „Matrix" sau „Sweeney Todd", fără a strica întreaga peliculă. Directorul ClearPlay a explicat că prin folosirea acestui sistem şi copiii vor putea viziona filme care au doar câteva secvenţe de conţinut neadecvat vârstei lor, filtrate de DVD player.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite