VIDEO Cutia de pantofi ecologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania producătoare de echipament sportiv Puma va lansa, de la jumătatea anului viitor, cutia de pantofi „prietenoasă“ cu mediul. Potrivit „The Daily Telegraph“, compania va vinde pantofii în rame de carton ambalate în saci de unică folosinţă.

Astfel, reprezentanţii Puma spun că vor folosi cu 65% mai puţină hârtie şi vor salva 20 de megajouli de energie electrică, un milion de litri de apă, 500.000 de litri de motorină şi 8.500 de tone de hârtie pe an.

Oficialii Puma au lucrat la dezvoltarea acestui proiect timp de aproape doi ani, analizând peste 2.000 de idei şi peste 40 de prototipuri de ambalaj. Conceptul final a fost creat de designerul Yves Behar.

Într-un videoclip, realizat pentru a promova produsul „Clever Little Bag" (punguţa inteligentă - n.r.), reprezentanţii Puma transmit şi mesajul campaniei: „Cutiile sunt peste tot, au apărut înainte de inventarea roţii, suntem înconjuraţi de ele în viaţa noastră, lucrăm în cutii. Pentru o lungă perioadă de timp, cutiile ne-au făcut viaţa mai uşoară. Dar, de la un moment dat, cutiile au devenit o problemă".

Folosirea noilor ambalaje va genera costuri neutre, pe termen lung, spune Jochen Zeitz, directorul executiv al Puma, precizând totuşi că, la început, costurile vor fi mai mari, pentru că noile materiale ecologice continuă să fie mai scumpe decât cele tradiţionale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite