Curăţenia săptămânală favorizează apariţia astmului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele folosite la curăţenia casei favorizează apariţia astmului, potrivit unui studiu spaniol preluat de BBC News. Cercetătorii de la Institutul Municipal de Cercetare Medicală din

Produsele folosite la curăţenia casei favorizează apariţia astmului, potrivit unui studiu spaniol preluat de BBC News.

Cercetătorii de la Institutul Municipal de Cercetare Medicală din Barcelona au descoperit că spray-urile împreună cu alte produse folosite în timpul curăţeniei irită căile respiratorii, crescând riscul apariţiei astmului. Folosirea săptămânală a produselor de curăţat, a înălbitorilor şi a dispozitivelor de împrospătare a aerului sporeşte cu 15 la sută riscul pentru persoanele cu probleme respiratorii severe, avertizează cercetătorii.

"Spray-urile de împrospătare a aerului şi soluţiile de curăţare a mobilei şi a geamurilor se numără printre produsele cu cel mai ridicat factor de risc, din cauza conţinutului crescut de factori iritanţi", a explicat dr. Jan-Paul Zock, coordonatorul studiului. Rezultatele cercetării au fost confirmate şi de cercetătorii britanici.

"În prezent suntem conştienţi de faptul că peste 25 la sută din persoanele expuse diverselor chimicale, inclusiv a celor conţinute de produsele folosite pentru curăţenie, dezvoltă la un moment dat această afecţiune", a afirmat Victoria King, membră a Institutului Britanic de Cercetare a Astmului. Cu toate acestea membrii unei asociaţii britanice a comercianţilor de produse destinate curăţeniei au explicat că prioritatea lor este siguranţa consumatorilor.De aceea aceste produse sunt realizate în conformitate cu legislaţia europeană.

Cele mai periculoase produse sunt cele destinate spălării geamurilor şi mobilei .

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite