Cura de slăbire, o „cursă“ de opt zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile dau dovadă de ambiţie doar în primele zile de dietă
Femeile dau dovadă de ambiţie doar în primele zile de dietă

Femeile îşi doresc o siluetă de invidiat şi sunt dispuse să facă eforturi. Cu toate acestea, nu rezistă prea mult. Indiferent de motivul pentru care vor să dea jos kilogramele în plus, femeile nu reuşesc să urmeze un regim alimentar mai mult de opt zile.

Femeile nu au suficientă voinţă pentru a urma o dietă pe termen lung. Cel puţin aşa arată un studiu comandat de o companie care comercializează produse pentru slăbit, notează „The Daily Mail". Cercetarea, care a luat în calcul răspunsurile a 1.000 de femei, a scos la iveală că numai 4% sunt mulţumite de modul în care arată. Nesiguranţa legată de înfăţişare este evidenţiată de faptul că 42% din doamne şi domnişoare încearcă în mod obişnuit să dea jos câteva kilograme. Majoritatea afirmă că au luat decizia de a slăbi după ce au fost „îngrozite" de ceea ce au văzut când s-au uitat în oglindă.

Există însă şi doamne

care spun că şi-au propus să urmeze un regim alimentar relativ sever după ce partenerul lor de viaţă a făcut comentarii nu tocmai măgulitoare la adresa lor. Altele s-au văzut în fotografii postate de unii prieteni pe reţeaua de socializare Facebook şi au constatat că sunt departe de silueta mult visată.

De asemenea, unele femei au declarat că au fost inspirate de celebrităţi care au pierdut în greutate. Foarte puţine însă au afirmat că au luat hotărârea să slăbească în speranţa că viaţa lor amoroasă se va îmbunătăţi simţitor.

Fără voinţă

Numai că, după o perioadă de doar opt zile, doamnele şi domnişoarele care şi-au propus să scape de kilograme s-au lăsat păgubaşe. Dacă la început acestea au reuşit să-şi impună limite severe în ceea ce priveşte dieta, după o săptămână voinţa lor a dispărut ca prin farmec.

„În cele din urmă, totul se reduce la ambiţie, dar şi la un plan de a slăbi care să nu fie dificil de urmat", a explicat pentru publicaţia citată nutriţionistul Fiona Hunter. Secretul constă, spun medicii, în a găsi o dietă care să fie potrivită stilului de viaţă al femeii care o urmează.
Totodată, arată studiul, femeile care vor să slăbească fac şi exerciţii fizice. Dar nu mai mult de două ore şi jumătate pe săptămână. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite