Cum se schimbă viaţa sexuală la vârsta a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuplurile cu experienţă pun frână vieţii sexuale odată ce ating sau depăşesc vârsta de 45 de ani.

Aceasta este concluzia unui studiu comandat de firma producătoare de suplimente nutritive „Kwai Garlic", realizat pe un eşantion de 1.752 de adulţi şi citat de cotidianul britanic „The Daily Mail".

Trei sferturi dintre participanţii la acest sondaj au mărturisit că viaţa sexuală începe să-şi piardă din farmec imediat după ce ai depăşit vârsta de 40 de ani. Potrivit rezultatelor, adulţii cu o medie de vârstă de 45 de ani se laudă cu o singură partidă de sex pe săptămână şi se declară norocoşi dacă experienţa durează mai mult de 22 de minute.

Totodată, pentru 85% din cei care se află la vârsta a doua aventurile sexuale se consumă în dormitorul conjugal, în timp ce 64% din respondenţi au declarat că se cuibăresc în braţele partenerului de viaţă numai atunci când luminile sunt stinse. Pentru o treime dintre participanţii la studiu lipsa energiei este motivul principal pentru care recunosc că au recurs la scurtarea unei partide de sex.

Cercetătorii care au condus studiul presupun că totul se rezumă la percepţie, întrucât şase din zece persoane de vârsta a doua spun că nu se mai simt la fel de atrăgătoare ca altădată. Un sfert dintre respondenţi sunt nemulţumiţi de felul în care arată corpul lor, tot atâţia spun că starea lor de sănătate se înrăutăţeşte, iar 70% se simt graşi. Doar unu din 20 de adulţi a recunoscut că evită experienţele sexuale pentru a nu-şi solicita prea tare inima.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite