Cum rămâi pe linia de plutire în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Birourile oferă o imagine foarte plăcută asupra porturilor şi a cheiurilor
Birourile oferă o imagine foarte plăcută asupra porturilor şi a cheiurilor

Profesioniştii care vor să lucreze în alte condiţii decât cele din clădirile de sticlă sau din zonele industriale au o soluţie inovatoare: biroul plutitor. Structurile prefabricate plutitoare H2Office, create şi produse de compania WaterSpace, sunt foarte elegante şi au ferestre mari pentru ca peisajul să poată fi admirat în întregime.

H2Office este un birou creat pentru antreprenorii care vor să vadă un peisaj minunat şi liniştit de la malul apei în momentele petrecute la birou. Potrivit „The Daily Mail", fiecare birou are 9 metri lungime, 3,7 metri lăţime şi 3,7 metri înălţime, cu o suprafaţă totală de lucru şi de relaxare de aproape 23 de metri pătraţi. Dacă vremea este frumoasă, antreprenorii pot urca pe puntea superioară de 9 metri pătraţi pentru a se bucura de priveliştea din jur.

Poate fi mutat uşor

Birourile plutitoare nu sunt construite pentru a naviga, precum iahturile, dar oferă o imagine la fel de plăcută asupra porturilor de agrement şi a cheiurilor. Directorul de vânzări al WaterSpace, Steve Evans (45 de ani), din Cardiff - Ţara Galilor, este impresionat de cât de mare poate fi diferenţa dintre starea de spirit a profesioniştilor din lumea afacerilor care lucrează în aceste birouri şi cei care le folosesc pe cele clasice.

„Este un loc de muncă diferit, calm, neobişnuit. Biroul poate fi mutat rapid şi uşor pentru a vedea un alt peisaj, un alt port sau o altă ţară", spune Evans.

Acesta subliniază că este minunat să lucrezi în faţa unei ferestre cu vedere panoramică spre portul de ambarcaţiuni de afară. „Avem un spaţiu foarte mare, tot confortul modern, iar dacă soarele străluceşte foarte tare poţi să te bucuri de o băutură, de un prânz sau de o întâlnire pe punte", completează acesta.

Ideea unui birou plutitor este ispititoare dacă vremea este însorită, dar nu şi dacă trebuie să te confrunţi deseori cu ploaia, cum se întâmplă frecvent în Marea Britanie. De aceea, probabil, cele mai multe comenzi de până acum au venit din străinătate. Afacerea a mers bine în Maroc şi în Indiile de Vest, deşi există câteva cereri de achiziţionare a mai multor astfel de unităţi şi din partea câtorva mari companii britanice.

Proiectul următor al companiei WaterSpace este o locu­inţă plutitoare. Deocamdată H2Home este în faza de proiectare, dar echipa de designeri speră să realizeze deja un prototip până anul viitor. 

Vezi VIDEO

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite