Cum am putea scăpa de mahmureală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Efectele neplăcute ale alcoolului ar putea fi reduse
Efectele neplăcute ale alcoolului ar putea fi reduse

Oamenii de ştiinţă au descoperit soluţia care ar putea face ca alcoolul să provoace mahmureală mai puţin severe, scrie „The Daily Telegraph". Pentru a le permite consumatorilor de alcool să se trezească mai uşor a doua zi, cercetătorii cred că băuturile cu conţinut mai mare de oxigen ar putea reprezenta o soluţie.

Un nou studiu a relevat faptul că mărirea cantităţii de oxigen conţinute în alcool îi ajută pe băutori să-l metabolizeze mai uşor şi să evite o parte dintre efectele negative ale beţiei. Oxigenul este folosit pentru procesarea alcoolului în organism, proces în urma căruia se transformă în apă şi dioxid de carbon. Cercetătorii au făcut o serie de teste pe voluntari care au ingerat băuturi alcoolice „îmbogăţite" cu diferite cantităţi de oxigen.

Ulterior, subiecţilor le-a fost testată alcoolemia şi s-a observat faptul că alcoolul fusese procesat semnificativ mai repede de organismele celor care băuseră alcool cu cantităţi mai mari de oxigen.

Profesorul Kwang-il Kwon, de la Chungnam National University din Coreea, autorul studiului, susţine că „băuturile îmbogăţite cu oxigen reduc concentraţia alcoolului din plasmă mai repede decât cele clasice". Această descoperire le-ar putea permite consumatorilor de alcool să se trezească mai repede şi ar reduce astfel şi numărul de accidente generate de şoferii „aghezmuiţi".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite