Cum am putea scăpa de mahmureală
0Oamenii de ştiinţă au descoperit soluţia care ar putea face ca alcoolul să provoace mahmureală mai puţin severe, scrie „The Daily Telegraph". Pentru a le permite consumatorilor de alcool să se trezească mai uşor a doua zi, cercetătorii cred că băuturile cu conţinut mai mare de oxigen ar putea reprezenta o soluţie.
Un nou studiu a relevat faptul că mărirea cantităţii de oxigen conţinute în alcool îi ajută pe băutori să-l metabolizeze mai uşor şi să evite o parte dintre efectele negative ale beţiei. Oxigenul este folosit pentru procesarea alcoolului în organism, proces în urma căruia se transformă în apă şi dioxid de carbon. Cercetătorii au făcut o serie de teste pe voluntari care au ingerat băuturi alcoolice „îmbogăţite" cu diferite cantităţi de oxigen.
Ulterior, subiecţilor le-a fost testată alcoolemia şi s-a observat faptul că alcoolul fusese procesat semnificativ mai repede de organismele celor care băuseră alcool cu cantităţi mai mari de oxigen.
Profesorul Kwang-il Kwon, de la Chungnam National University din Coreea, autorul studiului, susţine că „băuturile îmbogăţite cu oxigen reduc concentraţia alcoolului din plasmă mai repede decât cele clasice". Această descoperire le-ar putea permite consumatorilor de alcool să se trezească mai repede şi ar reduce astfel şi numărul de accidente generate de şoferii „aghezmuiţi".