Cu sticla de apă în avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii sunt nevoiţi să arunce toate recipientele cu lichide
Pasagerii sunt nevoiţi să arunce toate recipientele cu lichide

Cercetătorii britanici au proiectat un nou scaner pentru aeroporturi, care va putea semnala ce se află în sticlele şi în celelalte recipiente cu lichide, scrie „The Daily Mail“.

Noul dispozitiv, care ar putea fi folosit chiar din aprilie 2011, va putea face diferenţa între apă şi substanţe explozive în stare lichidă. Dezvoltatorii noului scaner susţin că deosebirea dintre acesta şi unul obişnuit, folosit deja în aeroporturi, ar putea fi comparată cu cea dintre o imagine color şi una alb-negru.

Producătorii au primit deja aprobarea oficială la nivelul Uniunii Europene pentru a folosi cea mai nouă generaţie de scanere cu raze X în toate aeroporturile de pe continent, aducând astfel şi mai aproape ziua în care pasagerii vor putea din nou ­să-şi ia cu ei în avion propriile sticle cu băutură.

Dispozitivul pus la punct de britanici va putea verifica şi codul de bare al produsului lichid pentru ca agenţii de securitate să fie siguri că nu i-a fost falsificat conţinutul. Prin folosirea acestei maşinării, vor fi eliminate confuziile care au însoţit decizia de a interzice lichidele în bagajele de mână, precum şi întârzierile apărute la îmbarcare din cauza controalelor de securitate.

Interdicţia privind prezenţa lichidelor în bagajele de mână a fost introdusă în august 2006, după ce a fost descoperit un grup conspirativ care încerca să aducă explozibili în avioanele curselor de linie folosind recipiente pentru băuturi. De-a lungul ultimilor ani, regulile de securitate la îmbarcare au dus la scene cu adevărat frustrante în zona de control a aeroporturilor, pasagerii fiind obligaţi să arunce, înainte de a urca în avion, sticle de băutură, flacoane cu parfum şi chiar recipiente cu creme solare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite