Criza vârstei mijlocii începe la 35 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stresul de la serviciu şi problemele din relaţia de cuplu aruncă tot mai mulţi oameni în depresie încă de la vârsta de 35 de ani.

Acesta este momentul în care începe, în prezent, criza vârstei mijlocii. Potrivit unui studiu recent făcut în Marea Britanie, din ce în ce mai multe persoane între 35 şi 44 de ani afirmă că se simt singure sau deprimate, relevă BBC.

21% din bărbaţii şi femeile din această categorie de vârstă au declarat că au adesea un sentiment de singurătate. Cam tot atâţia au afirmat că problemele de natură amoroasă sau cele de la serviciu îi fac să se simtă mai mereu trişti. De asemenea, circa 21% spun că sunt mai apropiaţi de prieteni decât de rude, iar 25% şi-ar dori să aibă mai mult timp pentru cei din familie. „În mod obişnuit, asociem criza vârstei mijlocii cu oameni de peste 45 de ani, dar studiul nostru arată că această perioadă critică începe mai repede decât ne-am fi gândit", a declarat Claire Tyler, responsabil al organizaţiei Relate, care s-a ocupat de cercetare.

Profesorul Cary Cooper de la Universitatea Lancaster (Marea Britanie) avertizează că lucrurile se vor înrăutăţi, întrucât climatul economic, deloc favorabil, îşi va pune amprenta asupra stării de spirit a oamenilor. Programul de lucru tot mai încărcat duce la probleme de sănătate fizică, dar şi la apariţia unor stări emoţionale foarte proaste. Studiul a arătat, de asemenea, că 28% din persoanele cu vârste între 35 şi 44 de ani au plecat de la locul de muncă din cauza relaţiei tensionate pe care au avut-o cu un coleg.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite