Criza sfertului de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puşi faţă în faţă cu prea multe opţiuni, cei mai mulţi adulţi cu vârste de 20-30 de ani trec prin stări de panică şi suferă de „criza sfertului de viaţă", susţin cercetătorii britanici. Tinerii trec prin stări de anxietate, prin depresii sau simt că sunt blocaţi într-un loc de muncă şi într-o căsnicie pe care nu şi le doresc, scrie „The Daily Mail".

Fenomenul prin care tinerii au devansat criza vârstei mijlocii cu 20 de ani s-a accentuat în ultima vreme, spune Oliver Robinson, cercetător la Universitatea Greenwich. Acesta a intervievat 50 de persoane cu vârste între 25 şi 35 de ani, pe care le-a întrebat cât de fericite sunt cu viaţa lor şi cât de dispuse sunt să-şi asume responsabilităţi. „Presiunea venită dinspre dorinţele părinţilor accentuează criza în cazul tinerilor. Ei simt o nevoie puternică de a-şi găsi un loc de muncă, de a se îmbogăţi şi de a avea succes rapid", spune Robinson. Cercetătorul crede că tinerii nu mai sunt mulţumiţi cu statutul pe care îl obţin până la 30 de ani sau cu o viaţă convenţională şi mediocră.

Cei care suferă de „criza sfertului de viaţă" şi o depăşesc, luând-o de la capăt, au şi un avataj major: nu vor mai trece printr-o perioadă similară la vârsta mijlocie, mai spune psihologul. „Sunt şanse mai mici ca aceste persoane să treacă printr-o nouă criză pentru că stilul de viaţă pe care îl au după 30 de ani este mai sănătos decât înainte." 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite