„Criză fericită!” şi „Un An Nou hămesit!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de felicitări americane cu urări gen „Criză Fericită!“ sau „Un An Nou hămesit!“ are mare succes în Marea Britanie, scrie „The Daily Telegraph”. Noua serie de felicitări

O serie de felicitări americane cu urări gen „Criză Fericită!“ sau „Un An Nou hămesit!“ are mare succes în Marea Britanie, scrie „The Daily Telegraph”.

Noua serie de felicitări de sărbători, pe care apar, printre altele, o familie care şi-a pierdut casa, o femeie care a dat foc cadoului de Crăciun pentru a se încălzi şi un bărbat care stă la coadă la pâine a avut imediat succes în rândul celor care s-au săturat să tot audă de criza financiară mondială.

Concepute de artistul Andrew Shaffer, felicitările reprezintă fotografii de epocă din timpul Marii Crize economice din SUA anilor ’30 şi fac haz de preţul ridicat la carburanţi, şomaj şi prăbuşirea pieţei imobiliare.

„Am vrut să pun faţă în faţă criza financiară actuală cu Marea Depresiune pentru a arăta oamenilor că lucrurile nu sunt atât de grave pe cât cred ei”, a spus Shaffer. „Reacţia la aceste felicitări a fost fenomenală. Cred că oamenii simt nevoia să râdă acum mai mult ca oricând”.

Printre cele mai bine vândute felicitări se numără una care înfăţişează un bărbat prins într-o furtună de zăpadă cu sloganul: „Ţineţi-vă bine de pălărie. Ce-i mai rău de-abia acum vine”.

O alta arată o fotografie cu un bărbat care soarbe dintr-o farfurie de supă la masa de Crăciun, cu mesajul: „Sper că vă place supa”.

Felicitările sunt produse de compania specializată Order of St. Nick şi pot fi cumpărate online de pe site-ul www.depressingtimes.com, la un preţ de 18,99 dolari (56 de lei) pentru un pachet de 10 bucăţi sau la 3,99 dolari (12 lei)/bucata. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite