Crina Popescu face Revelionul în Antarctica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crina este pregătită de aventura vieţii
Crina este pregătită de aventura vieţii

Desemnată cea mai valoroasă alpinistă din România, în 2010, Crina „Coco“ Popescu va pleca mâine-dimineaţă, în Antarctica, urmând a face parte din expediţia „7 Summits“(ascensiuni pe cei mai înalţi munţi de pe fiecare continent).

În vârstă de 16 ani, sportiva din Râşnov îşi propune să urce pe vârful Vinson (4.897 m) şi pe vulcanul Sidley (4.181 m), aflate la o distanţă de circa o mie de metri unul de celălalt. Ea va petrece Crăciunul la Punta Arenas, în America de Sud, iar Revelionul, la „Patriot Hills", tabăra de bază din Antarctica. „Nu-mi este teamă. Voi fi atentă şi ştiu ce am de făcut. Cel mai greu va fi să trec peste diferenţele de temperatură", a declarat alpinista. În Antarctica, maxima este de -5 grade Celsius, vara, în timp ce iarna termometrul coboară spre -90 de grade!

Crina are şansa de a deveni prima alpinistă din ţara noastră, şi, totodată, cea mai tânără din lume, care urcă pe Vinson. Acest vârf va fi cel de-al şaselea pe care-l va atinge în programul „7 Summits", ei rămânându-i doar Everestul, unde va pleca la primăvară. De asemenea, dacă va înfige tricolorul pe Mount Sidley va fi prima femeie din lume care termină circuitul Seven Volcanoes (atingerea celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent). Expediţia se va încheia spre sfârşitul lunii ianuarie, Crina urmând să revină acasă la 22 februarie. 

“Nu-mi este teamă. Voi fi atentă şi ştiu ce am de făcut. Cel mai greu va fi să trec peste diferenţele de temperatură."
Crina Popescu alpinistă

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite