Crezi în Moş Crăciun ca să rămâi tânăr!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii afirmă că încrederea micuţilor în Moş Crăciun, Iepuraşul de Paşte şi Zâna Măseluţă le dezvoltă fantezia şi îi face mai generoşi Cum face Moşul de împarte daruri

Psihologii afirmă că încrederea micuţilor în Moş Crăciun, Iepuraşul de Paşte şi Zâna Măseluţă le dezvoltă fantezia şi îi face mai generoşi

Cum face Moşul de împarte daruri copiilor într-o singură noapte? Pe unde intră dacă uşa este închisă? Chiar dacă an de an copiii vă asaltează cu astfel de întrebări, găsiţi răspunsuri cât mai originale, sună sfatul psihologilor.

Moş Crăciun devine un adevărat subiect de controversă în familie, în momentul în care părinţii încep să se întrebe dacă este bine sau nu să-i încurajeze pe micuţi să creadă în acest personaj atât de îndrăgit. Unii sunt total împotriva susţinerii acestei credinţe, pe motiv că nu doresc să îi mintă pe copii sau să submineze adevărata semnificaţie a Crăciunului, reprezentată de naşterea Domnului. Alţii doresc să păstreze inocenţa copiilor şi să le stimuleze imaginaţia.

"Credinţa în existenţa lui Moş Crăciun, a Iepuraşului de Paşti şi a Zânei Măseluţă se dovedeşte a fi chiar sănătoasă pentru dezvoltarea micuţilor. Din acest motiv, părinţii nu ar trebui să intervină pentru a le explica micuţilor care este realitatea. Aşa cum copiii au nevoie să creadă în aceste figuri pozitive, ei au nevoie să îşi dea singuri seama de adevăr", a explicat psihologul şcolar Constanţa Damian.

Copiii cred în Moş Crăciun până la zece ani

Convingerea că Moş Crăciun există persistă până în momentul în care copiii ajung în clase mai mari.

Dacă până atunci ei nu observă nimic ciudat în povestea potrivit căreia Moşul se strecoară an de an în casele copiilor cuminţi din întreaga lume, pentru a le lăsa cadourile dorite, în jurul vârstei de zece-doisprezece ani, copiii încep să fie mai ancoraţi în realitate şi ajung să caute explicaţii logice la povestea fantezistă a existenţei Moşului. "Nu există niciun motiv pentru care copiii nu ar trebui să creadă în existenţa unor personaje fanteziste, care le implementează noţiuni precum bunătatea sau dorinţa de a dărui.

Este o cale de păstrare a inocenţei şi de convingere a copiilor să fie cuminţi tocmai pentru a fi vizitaţi de Moş", a completat psihologul.

Cum să-i convingeţi pe copii că Moşul există

Credinţa în Moş Crăciun nu este pur şi simplu moştenită, ci este indusă micuţilor în urma unui efort al familiei. Psihologii au dezvoltat şapte paşi prin care să îi convingeţi pe copilaşi de existenţa Moşului:

1. Duceţi-vă copilul să îl vadă pe Moş Crăciun pentru a-i spune acestuia dacă a fost cuminte şi ce cadouri doreşte. Trebuie să vă asiguraţi că nu mai vede şi alţi Moşi Crăciuni.

2. Puneţi-l pe copil să îi scrie Moşului o scrisoare, spunându-i că îi veţi duce personal scrisoarea la poştă. Citiţi-o apoi.

3. Cumpăraţi-i copilului câteva dintre cadourile scrise în scrisoarea către Moş Crăciun.

4. Împachetaţi în hârtii diferite cadourile de la Moşul şi pe cele de la dumneavoastră.

5. Puneţi cadoul care nu este de la Moş sub brad, asigurându-vă că micuţul v-a observat.

6. În Ajunul Crăciunului, puneţi-i pe copii să îi lase Moşului prăjiturele şi lapte. Nu uitaţi să mâncaţi din ele.

7. În noaptea de Ajun, strecuraţi cadourile de la Moş Crăciun sub pom, după ce copiii s-au culcat.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite