Credincioşii, mai rezistenţi la durere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care cred cu tărie în Dumnezeu suportă mai uşor durerea. Cel puţin aşa arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford. Profesorii britanici au supus la şocuri

Cei care cred cu tărie în Dumnezeu suportă mai uşor durerea. Cel puţin aşa arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford.

Profesorii britanici au supus la şocuri electrice 12 romano-catolici şi 12 atei.  Toţi cei 24 de subiecţi au fost puşi să privească, în timpul experimentului, o pictură înfăţişând-o pe Fecioara Maria şi tabloul „Doamna cu hermina“ al celebrului Leonardo DaVinci, scrie „Daily Mail“.

Cele mai noi tehnologii în scanarea creierului le-au permis cercetătorilor să observe că romano-catolicii au reuşit să blocheze durerea prin activarea acelei părţi a creierului care condiţionează această senzaţie doar privind tabloul de inspiraţie religioasă. Specialiştii spun că la fel s-ar întâmpla şi cu ateii, dacă ar avea în faţă imaginea unei persoane dragi lor.

„Ar trebui să găsim o imagine a unei persoane pentru care ei au sentimente pozitive foarte puternice, precum părinţii“, susţine psihologul Miguel Farias.

În plus, prin acest experiment,  cercetătorii britanici au explicat cum, secole întregi, adepţii mai multor religii au îndurat suferinţe incredibile cu o stăpânire de sine impresionantă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite