Coreencele îşi duc copiii la operaţii estetice: le măresc ochii şi îi taie sub limbă pentru a arăta şi a vorbi mai occidental

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o economie în care se vorbeşte tot mai mult de globalizare, mamele coreence şi chinezoaice văd în operaţiile estetice pentru fetele lor o investiţie care va fi de o sută de ori mai profitabilă când acestea vor creşte: au o mai mare încredere în ele, vor găsi un loc de muncă mai bun şi un soţ pe placul lor.

Lee Min Kyong este o micuţă balerină de doar 12 ani care se simte în largul ei doar când dansează. În restul zilei, coreeanca este frustrată de înfăţişarea sa, deşi nu prezintă nicio anomalie. 

"Nu are pic de încredere în ea", explică mama fetiţei, o problemă pe care ea speră să o rezolve prin operaţii estetice, schimbându-i faţa şi făcând-o să arate "mai americană".

"Dacă o să mă operez, ochii mei vor fi mai mari. Sunt încântată deoarece o să arăt mai bine decât acum", spune şi Min Kyong cu zâmbetul larg, care repetă de câteva ori că are ochii prea mici. Asta e una dintre defectele pentru care nu se consideră frumoasă. Efectul de "ochi măriţi" îi va da un aer mai occidental.

Mama sa, Jang Hyu-Hee, recunoaşte că ideea de a-şi opera fetiţa îi aparţine. "I-am spus să facă această operaţie pentru că o va ajuta. Trăim într-o societate unde trebuie să fii frumoasă pentru a reuşi. E singura mea fiică", îşi motivează părintele alegerea făcută. Pentru ele, definiţa frumuseţii nu este tocmai o faţă asiatică, ci mai degrabă una caucaziană.

image

Doctorul celui ma mare spital de chirurgie plastică din Seul (Coreea de Sud), Kim Byung-gun spune că are pe zi 100 de astfel de operaţii, iar spitalul pe care îl conduce este plin cu poveşti asemănătoare. "Vin şi-mi spun că nu le place faţa lor şi că vor să le-o remodelez, să fie mai occidentale. Vor să aibă ochi mai mari, profilul feţei mai alungit, pomeţi mai mici şi osul nasului mai finuţ. Coreencele şi chinezoaicele chiar îmi spun că vor să aibă feţe de americance. Ideea de frumuseţe e dintrodată asociată cu occidentalii. Asta înseamnă că populaţia din Asia vrea să aibă cât mai puţin din caracteristicile acestei rase", spune medicul.

Kim Byung-gun crede într-o economie globală, iar o investiţie în operaţiile estetice pentru a arăta mai occidental va avea un profit de o sută de ori mai mare: le va da încredere, un loc de muncă mai bun precum şi un soţ mai pe placul lor.

Dar globalizarea nu se reduce doar la schimbările fizionomiei. Un stomatolog de la chirurgia orală, Jung Hak spune că se confruntă cu un trend. Mamele coreence îşi aduc pruncii pentru a fi tăiaţi sub limbă. Acestea cred că un muşchi de acolo trebuie îndepărtat pentru ca odraslele lor să vorbească mai clar limba engleză. "Oamenii din Asia Pacifică au o problemă în a pronunţa consoana L. De 10 ani este o cursă nebună de a da copilul să înveţe limba engleză încă de la primii ani de viaţă, iar mamele vor ca pruncii lor să pronunţe cât mai bine", mai spune stomatologul.

Pentru balerina Min-kyong, 20 de minute cât a durat operaţia estetică şi alte câteva zile de dureri şi recuperare nu au însemnat nimic în comparaţie cu fericirea pe care a simţit-o când s-a privit în oglindă.  Fetiţa de 12 ani dansează  acum cu mai multă încredere. Nu-şi mai vede ochii mici, ci doar o faţă frumoasă de care e mândră.

Sursa CNN:

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite