Copilul care nu poate simţi durerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josh, în braţele tatălui său, Mark, după ce şi-a învineţit ochiul
Josh, în braţele tatălui său, Mark, după ce şi-a învineţit ochiul

Un băieţel în vârstă de numai 3 ani din Marea Britanie se răneşte singur mai mult decât oricare alt copil, deoarece nu simte durerea. Josh Hodgkiss şi-a învineţit un ochi şi şi-a smuls o unghie de la picior din cauză că nu simte pericolul. Pentru a nu se răni în somn, părinţii lui i-au cumpărat un cort special. 

Toţi părinţii se obişnuiesc cu zgârieturile şi cu juliturile copiilor lor. Atunci când rănile nu sunt însoţite de plânsete şi de văicăreli, acest lucru devine însă îngrijorător, notează publicaţia britanică „The Daily Mail". Josh Hodgkiss, în vârstă de numai 3 ani, se răneşte mai mult decât oricare alt copil de vârsta lui, deoarece nu simte durerea. Băieţelul s-a născut cu o afecţiune genetică foarte rară - sindromul Smith-Magenis -, care afectează unu din 25.000 de copii. Persoanele care suferă de această boală nu conştientizează ce înseamnă pericolul. Dar nu este singura lor problemă, spun specialiştii. În cazul acestor persoane, hormonii responsabili de somn funcţionează altfel, astfel încât acestea stau treze când toţi cei din jur dorm.

Îşi muşcă mâinile şi îşi smulge unghiile

Părinţii lui Josh, Mark şi Stephanie Hodgkiss, au cheltuit aproximativ 13.500 de euro pentru a modifica locuinţa lor din localitatea Telford, regiunea Shropshire, astfel încât fiul lor să nu se mai rănească. De asemenea, au mai cheltuit peste 11.000 de euro pentru construcţia unui cort special, căptuşit, în care Josh stă pentru a fi evitate situaţiile în care-şi face rău singur, fără să realizeze. Din cauza bolii de care suferă, micuţul şi-a muşcat limba atât de tare, încât şi-a secţionat-o pe jumătate, şi-a învineţit ochii şi şi-a smuls o unghie de la picior.

„Cel mai înfiorător lucru este că nu simte durerea. E îngrozitor. Într-o zi, după ce am ieşit din baie, am văzut sânge în toată camera. Josh îşi muşcase jumătate din limbă, dar nu îi păsa. Stătea şi se uita la televizor", a spus mama sa. Aceasta a povestit că l-a văzut pe fiul ei sărind de pe mobila din sufragerie şi ridicându-se imediat de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

„Îşi muşcă mâinile şi îşi smulge unghiile de la picioare", spun părinţii lui. În plus, din cauza bolii, copilul se comportă violent cu părinţii lui, cu sora sa, Ellie, în vârstă de 5 ani, şi cu fratele său vitreg Tyler, în vârstă de 9 ani. Mama lui Josh spune că micuţul i-a spart nasul după ce a lovit-o cu capul când îl ţinea în braţe. „Pe Ellie o trage de păr şi încearcă să-şi lovească capul de al ei. Este foarte puternic", adaugă mama băieţelului-problemă, Stephanie. „Ştiu că sună îngrozitor, dar câteodată nu mă pot descurca cu el. E atât de greu... Nu cred că oamenii îşi dau seama cât de gravă este starea lui", explică mama copilului.   

Tatăl lui, Mark (27 de ani), spune că Josh îi aduce aminte de dr. Jekyll şi Mr. Hyde. „Poate fi foarte drăgăstos. Câteodată vine la mine să mă sărute, dar după aceea poate deveni foarte răutăcios." Mark Hodgkiss spune că familia nu a mai plecat în concediu de când Josh a fost diagnosticat. „Unul dintre noi trebuie să stea mereu cu el acasă şi este deranjant, pentru că nu putem ieşi niciodată ca o familie şi nici nu le putem acorda atenţia necesară celorlalţi copii", conchide acesta.

"După ce am ieşit din baie, am văzut sânge în cameră. Josh îşi muşcase jumătate din limbă, dar nu îi păsa. Se uita la televizor.''
Stephanie Hodgkiss mama lui Josh

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite