Copilul care-şi va alege sexul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi soţi din Suedia refuză să dezvăluie sexul copilului lor, în vârstă de doi ani, pentru că vor să evite stereotipurile legate de gen.

Şi-au botezat copilul Pop şi evită să folosească în conversaţii pronume personale care i-ar putea da de gol, scrie „The Guardian".

„Vrem ca Pop să crească mai liber, nu vrem să-l forţăm să se încadreze într-un stereotip", spune mama copilului. „Este o cruzime să aduci pe lume un copil ştampilat pe frunte cu roz sau albastru." Garderoba lui Pop include pantaloni şi rochii, iar copilul alege singur ce ţinută îmbracă în fiecare zi. Şi coafura i se schimbă constant, pentru a nu fi nici de băiat, nici de fată.

Ideea de a ascunde sexul unui copil li se pare celor care au comentat pe site-ul suedez de ştiri unde a apărut prima dată informaţia un gest periculos, crud, experimental şi, într-un fel, tipic suedez. Suedia este însă o ţară în care nu par să existe avantaje sau dezavantaje pentru copii pe criterii de gen.

Taţii primesc un impresionant concediu de paternitate, iar femeile vor reprezenta, în următorii 20 de ani, majoritatea avocaţilor, economiştilor, arhitecţilor sau doctorilor din ţară.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite