Copilul-fenomen cu 34 de degete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel din India a reuşit să intre în Cartea Recordurilor, fiind persoana cu cele mai multe degete din lume. Akshat Saxena are şapte degete la fiecare mână şi zece la fiecare picior. Micuţul în vârstă de 1 an a fost diagnosticat la naştere cu o anomalie congenitală.

Şi-a şocat familia la naştere, dar a reuşit la doar un an să doboare un record mondial. Un copil din India a fost desemnat recent de Cartea Recordurilor persoana cu cele mai multe degete din lume, având în total 34 la cele două mâini şi două picioare. Micuţul Akshat Saxena s-a născut în urmă cu un an în Uttar Pradesh, un stat din nordul Indiei. De atunci, el a suferit o serie de intervenţii chirurgicale pentru amputarea degetelor suplimentare. Cu toate că are şapte degete la o mână, băieţelul s-a născut fără degete mari, astfel că medicii încearcă să le reconstruiască din cele amputate, notează publicaţia britanică „The Daily Mail".

Mama lui a fost şocată

Băieţelul a fost diagnosticat la naştere cu polidactilie, o anomalie congenitală, ceea ce a fost un şoc pentru mama sa. „Am fost foarte fericită când mi-am văzut prima dată fiul, pentru că este primul nostru copil, dar mai târziu, când i-am văzut degetele, am fost şocată", îşi aminteşte mama băiatului, Amrita Saxena, citată de jurnaliştii britanici.

Ea povesteşte că a putut să treacă peste acest episod doar cu ajutorul unui prieten de familie, care a convins-o că fiul ei este cu adevărat special. „Acest prieten a citit pe internet despre un băiat din China născut cu 31 de degete, care deţinea recordul mondial în acestă privinţă. Apoi mi-a spus că fiul meu ar putea doborî acest record, pentru că are 34 de degete. La început nu am fost sigură de acest lucru. Mi-a fost greu să cred că băiatul meu ar putea deţine un record mondial. Totuşi, soţul meu şi sora mea mai mică au înregistrat datele pe internet", explică mama lui.

De la 31 la 20, prin intervenţie chirurgicală

Băiatul din China, în vârstă de 6 ani, care a deţinut până de curând recordul mondial, s-a născut cu 15 degete la mâini şi 16 la picioare. Şi el a suferit mai multe intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea degetelor suplimentare.

El are acum zece degete la mâini şi zece la picioare, ca o persoană normală. Pentru a reuşi acest lucru, băiatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit de părinţi, a stat în sala de operaţie, în luna martie 2010, timp de şase ore şi jumătate, într-un spital din Shenyang, din provincia Liaoning (China).

Malformaţia poate fi ereditară

Anomalia de care suferă Akshat se numeşte polidactilie, o malformaţie congenitală care poate fi moştenită şi care produce apariţia mai multor degete decât cele 20 normale. Potrivit publicaţiei „The Daily Mail", cel mai adesea, degetele în plus apar lângă cel mic. Studiile de specialitate spun că degetele în plus sunt de obicei formaţiuni mici de ţesut care pot fi înlăturate şi că, ocazional, conţin oase fără articulaţii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite