VIDEO Copiii nu ştiu de unde vine mâncarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii britanici cred că şunca  e produsă din carne de cal
Elevii britanici cred că şunca e produsă din carne de cal

Brânza ne-o dau fluturii, ouăle vin de la oaie şi burgerii de vită, de la McDonald’s sau Burger King. Cel puţin aşa cred cei 1.000 de copii cu vârste între 6 şi 8 ani care au participat la un studiu realizat în Marea Britanie.

În afară de faptul că par a avea dreptate în ceea ce priveşte legătura dintre restaurantele fast-food şi burgeri, ignoranţa acestor copii este surprinzătoare cu atât mai mult cu cât ei provin din zona rurală din sud-vestul Angliei, scrie „The Times".

„Având în vedere că sud-vestul este inima economiei rurale din Marea Britanie, suntem surprinşi de rezultatele cercetării", spune Alan Goddard de la Cornish Mutual, compania de asigurări care a comandat studiul. „Ne aşteptam ca şcolarii din această regiune să ştie mai multe despre originea alimentelor. Este foarte important să-i învăţăm pe copii de la vârste fragede".

Doar unul din patru copii a spus că burgerii se fac din carne de la vacă, un sfert dintre cei intervievaţi fiind convinşi că sunt, de fapt, din porc. Alţii s-au declarat convinşi că şunca vine de la cai. Mai mult, pentru majoritatea copiilor incluşi în studiu iepurii, plasticul sau oile sunt principalul ingredient al chipsurilor.

Niciunul dintre ei nu a menţionat aditivii sau uleiul, deşi două treimi au spus că chipsurile conţin cartofi. Vestea bună este că 99% dintre copii au ştiut să identifice porcii, 98%, găinile şi 97%, oile.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite