Copiii trebuie să bea apă la fiecare 30 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lichidele cele mai indicate sunt apa plată şi ceaiurile Prognozele meteo anunţă caniculă şi pentru următoarele zile. Câteva reguli simple, respectate cu stricteţe, şi un meniu compus

Lichidele cele mai indicate sunt apa plată şi ceaiurile

Prognozele meteo anunţă caniculă şi pentru următoarele zile. Câteva reguli simple, respectate cu stricteţe, şi un meniu compus mai cu seamă din zarzavaturi ne pot ajuta să trecem mai uşor peste zilele toride.

Întrucât în zilele călduroase persoanele vârstnice şi bebeluşii sunt cei mai sensibili la temperaturile foarte ridicate, există câteva reguli care trebuie respectate cu stricteţe. Astfel, este bine ca mersul pe stradă să fie limitat dimineaţa până în ora 10,00 şi seara după ora 19,00.

Părinţii îi pot scoate pe cei mici la plimbare îmbrăcaţi în costumaşe din bumbac, numai în cărucioare cu parasolar, a căror salteluţă să fie acoperită cu prosoape.

Pentru hidratare, pielea copilului se va şterge cu un burete umezit cu apă şi i se va da să bea lichide la un interval de 30 de minute.

În afară de lapte, bebeluşii trebuie hidrataţi şi cu ceaiuri. În casă, dacă nu există un ventilator în camera copilului, se pune un cearceaf ud la fereastră. Medicul Mariana Dercaci, de la Clinica Otopeni a Institutului Naţional de Geriatrie şi Gerontologie "Ana Aslan" îi sfătuieşte pe vârstnici să nu iasă din casă decât în intervalele orare permise şi întotdeauna cu medicamentele în buzunar.

Pentru hidratare se vor consuma multe ceaiuri de plante, de fructe de pădure, coada şoricelului şi sunătoare. La acestea pot fi adăugate compoturile, sucurile de fructe, iar din categoria lactatelor cel mai indicat este iaurtul, de preferat cel pregătit în casă.

Variantă de meniu pentru zilele fierbinţi

-La micul dejun: brânzeturi nefermentate, ceai, lapte bătut
-La dejun: ciorbe de zarzavat, pastele făinoase cu brânză, salatele de crudităţi cu brânză, dar şi soteurile
-La cină: mămăliguţă cu brânză, peşte înăbuşit, compoturi şi fructe

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite