Copiii sportivi se nasc toamna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamele care sunt active în timpul sarcinii au mai multe şanse de a aduce pe lume copii cărora să le placă să facă sport, scrie BBC News. Un studiu realizat de cercetători britanici de la

Mamele care sunt active în timpul sarcinii au mai multe şanse de a aduce pe lume copii cărora să le placă să facă sport, scrie BBC News. Un studiu realizat de cercetători britanici de la Universitatea Bristol arată că fenomenul nu este determinat de niciun factor biologic. Pur şi simplu, mamele active pe timpul gravidităţii rămân active şi după naştere, oferind în acest fel un exemplu demn de urmat de cei mici.

"Anii dinaintea începerii şcolii sunt foarte importanţi. Faptul că părinţii lor fac regulat exerciţii fizice are un impact pozitiv", a declarat Callum Mattocks, coordonatorul studiului. În timpul cercetării au fost monitorizaţi 5.500 de copii cu vârste de 11 şi 12 ani.

O altă cercetare publicată în "British Medical Journal" a scos la iveală faptul că acei copii care se nasc toamna sunt cu 9% mai activi decât cei născuţi primăvara. Mattocks a declarat că "este o diferenţă modestă, dar interesantă". Explicaţia găsită de cercetători a fost aceea că bebeluşii născuţi spre sfârşitul anului trebuie "să se zbată" mai mult pentru a supravieţui şi de aceea ajung să facă mai mult sport.

Efectuarea studiului a implicat monitorizarea dezvoltării şi a stării de sănătate a 14.000 de copii născuţi în perioada 1991-1992, până la împlinirea vârstei de 11 ani. (Magda Şerban)

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite