Copiii români sunt nefericiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai fericiţi copii din Europa trăiesc în Olanda şi în ţările scandinave, informează AFP. România e plasată pe locul 25 din 29 în ceea ce priveşte fericirea în timpul copilăriei, într-un clasament realizat de Universitatea York.

Printre zecile de criterii care au condus la realizarea topului s-au numărat şi rata mortalităţii infantile, obezitatea, sărăcia, condiţiile de locuit sau mediul. Aceste aspecte au fost urmărite de-a lungul a 19 ani înainte de întocmirea clasamentului.

Astfel, pe primele poziţii s-au clasat ţările în care tinerii sunt cel mai puţin expuşi comportamentelor deviante, cum ar fi raporturile sexuale precoce, fumatul sau consumul de alcool la vârste fragede.

Dacă francezii au o copilărie ceva mai frumoasă în ceea ce priveşte expunerea la comportamente riscante, Marea Britanie surprinde în acest top cu o poziţie mai sus de România.

Punctul slab al acestei ţări este că o mare parte din copiii britanici trăiesc în familii în care niciun părinte nu munceşte.

Şi dacă pe spanioli sau italieni nu i-am putut bate la acest capitol, ei ocupând locul 13, respectiv 19 în clasament, românii îi devansează pe bulgari, letonieni, lituanieni şi maltezi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite