Conversaţii lungi la mobil, baterie încărcată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste câţiva ani, telefoanele mobile ar putea fi încărcate doar vorbind la ele, susţin mai mulţi cercetători din Coreea de Sud. Aceştia lucrează în prezent la un dispozitiv care să permită acest lucru, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail“.

Bateria telefonului va putea fi încărcată şi de la zgomotele puternice din jur, tehnologia proiectată de coreeni bazându-se pe un sistem ce transformă sunetele în energie. Cercetătorii de la Universitatea Sungkyunkwan din Seul susţin că noua metodă poate fi extrem de folositoare în cazul celor cărora li se descarcă des telefonul, iar cu cât utilizatorul va vorbi mai tare în microfon, cu atât încărcarea va fi mai rapidă.

„Impactul sunetului asupra mediului a fost exploatat la maximum în ultima perioadă. Acest lucru ne-a motivat să încercăm să producem energie prin transformarea sunetelor pe care le auzim zi de zi", spune cercetătorul Sang-Woo Kim.

Testele făcute până în prezent la 100 de decibeli au arătat că sunetele pot produce energie electrică, însă nu o cantitate suficientă pentru a încărca o baterie de telefon. Cercetătorii susţin însă că ar putea creşte eficienţa prin modificarea materialului din care este alcătuit dispozitivul folosit la teste. În acelaşi timp, specialiştii americani lucrează la un alt dispozitiv care ar putea duce la încărcarea telefonului atunci când utilizatorul este în mişcare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite