Consumul mare de carne şi mezeluri creşte riscul afecţiunilor pulmonare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele pe bază de carne, consumate în exces, cresc riscul de cancer la sân şi dăunează bunei funcţionări a plămânilor, arată ultimele studii în materie. O echipă de cercetători de

Produsele pe bază de carne, consumate în exces, cresc riscul de cancer la sân şi dăunează bunei funcţionări a plămânilor, arată ultimele studii în materie. O echipă de cercetători de la Universitatea Columbia a descoperit că persoanele care consumă carne de cel puţin 14 ori pe săptămână prezintă un risc crescut de a suferi de afecţiuni pulmonare cronice.

Cercetătorii afirmă că nitriţii prezenţi în carne sunt vinovaţi de declanşarea acestor boli. Dr. Rui Jiang, conducătorul studiului, afirmă că nitriţii sunt folosiţi frecvent, în cantităţi mari, sub forma conservanţilor, a agenţilor antibacterieni şi a agenţilor de colorare, în produse din carne precum baconul. "Nitriţii generează reacţii ce afectează ţesuturile şi structura plămânilor", a afirmat dr. Rui Jiang. Studiul, desfăşurat pe o perioadă de şase ani, a vizat peste şapte mii de persoane, cărora li s-a studiat comportamentul alimentar. Persoanele supuse studiului prezentau un nivel scăzut de vitamina C şi consumau în cantităţi reduse produse cu aport energetic precum peşte, fructe şi legume.

Şi consumul de carne roşie sau mezeluri poate afecta sănătatea, favorizând dezvoltarea cancerului la sân în rândul femeilor. Potrivit unui studiu britanic citat de Reuters Health, consumul de carne rămâne un factor de risc pentru apariţia cancerului indiferent de vârstă, greutate, stil de viaţă - dinamic sau sedentar - sau de condiţia de fumător sau nefumător. Există mai multe motive teoretice, din cauza cărora consumul de carne ar contribui la apariţia cancerului de sân, potrivit experţilor. Unul dintre ele ar fi acela că grăsimile saturate provoacă o creştere cantitativă a celulelor tumorale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite