Conflictul dintre sexe în spatele sărutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru femei, sărutul este o metodă prin care stabilesc o legătură cu partenerul, pentru bărbaţi, un prim gest către sex . Reprezentanţii ambelor sexe consideră apropierea buzelor un moment de maximă intimitate. Diferenţele apar însă când vine vorba de cum, unde sau când îşi doresc să se sărute.

La prima vedere, întâlnirea buzelor a doi parteneri pare armonioasă. Ce este însă în mintea fiecăruia în acel moment transformă gestul sărutului într-unul total lipsit de armonie. Bărbaţii vor săruturi mai umede, pentru a-şi provoca partenera, în timp ce femeile vor să stea mai mult timp lipite de buzele lui. Iar stilul în care reprezentanţii celor două sexe sărută nu este singura diferenţă. O serie de noi studii arată că sărutul este mai degrabă un conflict între trăirile celor doi, decât o apropiere intensă.

„Femeile au tendinţa de a iniţia un sărut tocmai pentru a stabili o legătură cu partenerul şi pentru a-şi da seama dacă este persoana potrivită", crede Susan Hughes, psiholog la Colegiul Albright din Pennsyl-vania (SUA). „În acelaşi timp, bărbaţii folosesc sărutul pentru a ajunge la un scop final. Iar acel scop final este sexul", mai spune ea. Hughes susţine că, la primele întâlniri, masculii folosesc sărutul pentru a-şi stimula sexual partenera. În urmă cu trei ani, cercetătorii de la Colegiul Albright au realizat un studiu prin care au testat preferinţele în materie de sărut în cazul a o mie de femei şi de bărbaţi, aflaţi la începutul vieţii lor sexuale.

Rezultatele studiului, publicate în „Evolutionary

Psychology", au arătat că atât bărbaţii, cât şi femeile, consideră că sărutul este un gest cu un nivel mare de intimitate, important într-o relaţie. Reprezentanţii ambelor sexe au declarat că folosesc apropierea buzelor pentru a-şi da seama dacă sunt compatibili cu partenerul, iar foarte mulţi au devenit mai atraşi de persoana de lângă ei dacă actul sărutului era unul plăcut.

Când se ajunge în dormitor

Dar lucrurile asemănătoare se termină aici. Dacă femeile consideră că un sărut nu tocmai plăcut este un motiv suficient de despărţire, bărbaţii au răspuns că ar face sex cu o doamnă chiar dacă aceasta sărută prost. Mai mult, bărbaţii cred mai mult decât femeile că, în urma sărutului, ar trebui să se ajungă la sex. „Femeile ar accepta că sărutul ar trebui să ducă la sex în cazul unei relaţii de durată, dar nu şi în cazul unei legături pe termen scurt. Bărbaţii cred că, în orice situaţie, sărutul este doar un pas către scopul final", arată cercetarea. În legătură cu stilul sărutului, bărbaţii sunt cei care încearcă varianta mai umedă a gestului.

„Masculii cred că schimbul de salivă ar trebui să fie mai mare, tocmai pentru a creşte trăirile sexuale ale partenerei", se mai arată în studiu. Nici momentul în care partenerii doresc să se sărute nu este acelaşi. În timp ce bărbaţilor nu le place să se sărute decât înainte de actul sexual, femeile îşi doresc să-şi atingă buzele cu partenerul şi înainte, şi în timpul, dar şi după partida de amor.

Maratonul îndrăgostiţilor

Un sărut lung de 32 de ore, 7 minute şi 14 secunde nu pare o provocare prea mare pentru 14 cupluri din Thailanda care vor să doboare acest record. Perechile au început ieri, la ora 6.00, un maraton al săruturilor. Organizatorii estimează că, cel  mai probabil, competiţia se va termina astăzi, după ora 14.00. Cuplul care va reuşi să doboare recordul înregistrat în 2009  va câştiga un inel cu diamant, în valoare de peste 1.000 de euro şi alte câteva mii de euro, în bani. În timpul competiţiei, concurenţii nu au voie să doarmă, să mănânce sau să părăsescă locul concursului. Mai mult, ei trebuie să continue să se sărute chiar şi atunci când folosesc toaleta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite