Computerul care imită creierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

IBM vrea să creeze computere care imită funcţionarea creierului uman, într-un proiect finanţat de Guvernul american în care sunt implicate cinci universităţi. Proiectul îşi propune să

IBM vrea să creeze computere care imită funcţionarea creierului uman, într-un proiect finanţat de Guvernul american în care sunt implicate cinci universităţi.

Proiectul îşi propune să ajute companiile să facă faţă exploziei de informaţii digitale care ameninţă să le încetinească afacerile. „Fără abilitatea de a monitoriza, analiza şi reacţiona la această informaţie nouă în timp real, îşi va pierde mare parte din valoare“, a anunţat IBM.

Computerele existente pe piaţă se descurcă cu cifrele, dar nu şi să integreze informaţii din surse multiple. IBM speră să schimbe asta, scrie InformationWeek. „Un computer cognitiv, care se comportă ca un «creier global», ar putea să adune rapid şi cu acurateţe piesele disparate ale acestui puzzle şi ajuta oamenii să ia rapid decizii corecte“, potrivit IBM.

De exemplu, un astfel de computer ar putea integra informaţii financiare care să ajute băncile să decidă imediat ce clienţi sunt eligibili pentru diferite tipuri de credite.

Pe parcursul proiectului, care a primit o finanţare iniţială de 3,89 milioane de euro de la agenţia americană de apărare Darpa, IBM şi partenerii săi vor cerceta structura internă şi funcţiile creierului şi vor încerca să recreeze modelele cu silicon şi tranzistoare. IBM a anunţat că va folosi nanotehnologia pentru a imita neuronii şi sinapsele.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite