Columb avea origini poloneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pictură înfăţisându-l pe Cristofor Columb
Pictură înfăţisându-l pe Cristofor Columb

Istoricii au concluzionat că celebrul navigator care a descoperit Americile era de origine poloneză, nu italiană, cum se credea. Potrivit „The Daily Mail“, acesta ar fi fost fiul unui imigrant în Italia.

Dezvăluirea a fost făcută de un grup de profesori care a realizat timp de 20 de ani o cercetare minuţioasă în acest sens. Studiul vine în contextul în care, de-a lungul timpului, au fost emise mai multe teorii privind originea lui Columb. Unii au susţinut că ar fi fost catalan, alţii, portughez.

Făcea parte dintr-o familie regală

Manuel Rosa, profesor la  Universitatea Duke din Statele Unite, spune că navigatorul nu se trage dintr-o familie umilă de meşteşugari, cum se credea anterior, ci că ar fi fost fiul lui Vladislav  al III-lea, un rege exilat din Polonia.

Ponderea mare de dovezi prezentate face ca povestea vechiului ţesător genovez să fie, în mod evident, de necrezut, aşa că doar un nebun ar putea insista pe această temă", spune Rosa. Profesorul susţine că singura modalitate prin care Columb l-a convins pe regele Spaniei să finanţeze călătoria sa peste Oceanul Atlantic a fost faptul că el însuşi făcea parte dintr-o familie regală.

Unii istorici au pus la îndoială descoperirile privind originile poloneze ale lui Cristofor Columb, dar studiile lui Manuel Rosa i-au convins. Profesorul Rosa va publica o carte pe această temă, iar cei de la National Geographic vor să facă un documentar. „Această carte va schimba pentru totdeauna modul în care privim istoria", spune istoricul portughez Jose Carlos Calazans. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite