Ciocolata neagră menţine greutatea corporală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumarea a doar două pătrăţele de ciocolată neagră, zilnic, reduce tensiunea arterială fără a exista riscul creşterii în greutate, arată un studiu german, citat de AFP. "Până

Consumarea a doar două pătrăţele de ciocolată neagră, zilnic, reduce tensiunea arterială fără a exista riscul creşterii în greutate, arată un studiu german, citat de AFP.

"Până acum medicina nu cunoştea efectul pe care îl poate avea consumul zilnic de ciocolată neagră, bogată în cacao, dar cu puţine zaharuri şi grăsimi", a explicat dr. Dirk Taubert, de la Spitalul Universitar din Cologne, coordonatorul studiului. Acesta a monitorizat, timp de un an, influenţa pe care o are consumul de ciocolată în cazul a 44 de adulţi hipertensivi nou depistaţi. Cercetătorii au constatat la sfârşitul perioadei de monitorizare că persoanele care au consumat ciocolată neagră au înregistrat o diminuare notabilă a tensiunii arteriale, fără acumulare de kilograme, şi o schimbare a conţinutului sanguin de lipide şi glucoză. În schimb, cei care au consumat doar ciocolată albă nu au înregistrat nicio modificare a tensiunii arteriale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite