Ciocolata, bună pentru inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cardiologii europeni care s-au reunit săptămâna aceasta la Villepinte, la congresul Societăţii Europene de Cardiologie, au ajuns la o concluzie care îi va bucura pe consumatorii de cacao: consumul regulat de ciocolată reduce cu o treime riscul de maladii cardiovasculare, informează “Le Monde”, citat de Mediafax.

Doctorul Oscar Franco şi echipa sa de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au realizat şapte studii pe 100.000 de participanţi, împărţiţi în funcţie de gradul de consum de ciocolată. În cinci studii “cele mai înalte niveluri de consum de ciocolată au fost asociate cu o reducere de 37% a numărului de maladii cardiace şi cu o reducere de 29%  a riscului de accident vascular cerebral (AVC), în raport cu marjele calculate pentru persoanele cu un consum normal de ciocolată”.

Cu toate acestea, medicii recomandă consumul moderat de ciocolată, deoarece excesul ar duce la creşterea în greutate şi la creşterea riscului de diabet. Pentru a evita aceste efecte secundare, cercetătorii recomandă crearea unor sortimente de ciocolată cu mai puţine grăsimi şi mai puţin zahăr. Totuşi, nimeni nu ştie care este cantitatea ideală pe care ar trebui să o consume o persoană pentru a evita riscul de boli cardiace.


Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite