Ciocolata şi banana, alimente care ne binedispun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stresul de fiecare zi poate fi învins dacă mâncăm alimentele care aduc buna dispoziţie. Cel puţin aşa susţin nutriţioniştii care cercetează legătura dintre hrană şi starea noastră de

Stresul de fiecare zi poate fi învins dacă mâncăm alimentele care aduc buna dispoziţie. Cel puţin aşa susţin nutriţioniştii care cercetează legătura dintre hrană şi starea noastră de spirit.

Din categoria alimentelor care ne eliberează de coşmarul agitaţiei cotidiene, ne vom opri la banană şi mandarină. Dintre dulciuri vom prefera ciocolata - analizată în cele mai moderne centre de nutriţie din lume. Nu vom uita de produsele stupului - polenul cu miere şi propolisul. Carnea de curcan aduce şi ea buna dispoziţie în viaţa noastră, în afara altor efecte pozitive asupra sănătăţii. Delicioasa banană intră în competiţie cu cele mai moderne medicamente care induc starea de mulţumire sufletească şi optimism. Conţine puţine grăsimi, multe vitamine şi minerale. Acest fruct nutritiv, spun nutriţioniştii, este mai hrănitor decât cartoful şi tot atât de hrănitor precum carnea. Ea se recomandă persoanelor care depun efort fizic şi intelectual, deoarece le păstrează echilibrul nervos. Fructul este interzis diabeticilor, datorită conţinutului său ridicat de hidraţi de carbon. Dacă avem o zi teribil de încărcată, vom stoarce sucul de la două-trei mandarine şi-l amestecăm cu polen, miere şi propolis.

Mandarinele conţin mai mult brom decât portocalele (substanţă sedativă a sistemului nervos). În serile când nu putem dormi, bromul din sucul de mandarine combate insomniile şi ne redă liniştea sufletească. În competiţie cu aceste fructe, pentru a ne menţine buna dispoziţie, intră şi ciocolata, unul dintre cei mai puternici rivali antistres. Potrivit cercetătorului britanic David Benton, de la Universitatea Wales-Swansea, ciocolata stimulează apariţia serotoninei şi a unor grăsimi care liniştesc sistemul nervos central. Şi carnea de curcan protejează sistemul nervos. Unii actori s-au obişnuit să includă în dieta de seară o bucăţică de carne de curcan. Ei au constatat că după acest "medicament" se odihnesc bine, tensiunea se menţine în limite normale şi în ziua următoare le revine buna dispoziţie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite