VIDEO Cinema la purtător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gadgetul lansat de Sony va costa 550 de euro
Gadgetul lansat de Sony va costa 550 de euro

Un dispozitiv prezentat de Sony, care poate fi purtat pe cap, permite utilizatorilor să urmărească filme 3D ca şi cum s-ar uita la un monitor de 750 de inci (19 metri), de la o distanţă de 20 de metri.

Cei care preferă să urmărească filme 3D singuri, fără familie sau prieteni, au acum la dispoziţie un nou gadget, numit HMZ. Sony a lansat un dispozitiv care arată ca o pereche de ochelari uriaşi ce include şi căşti ataşate şi care oferă aceleaşi senzaţii ca şi cum ai fi într-o sală de cinema. Gadgetul va costa aproximativ 550 de euro. HMZ este un dispozitiv echipat cu două ecrane OLED de 0,7 inci care oferă o rezoluţie de 1280×720, montate în faţa ochilor utilizatorului. Gadgetul dispune şi de integrare audio 5.1 surround în căştile ataşate. Acesta se comercializează împreună cu o unitate de procesare dotată cu ieşiri ce pot conecta dispozitivul la un player Blu-Ray, Play Station 3 sau aparate cu suport HDMI.

Prezentarea produsului a avut deja loc la un eveniment de profil din Tokyo, iar reprezentanţii companiei au rulat pe dispozitiv un videoclip cu o cântăreaţă japoneză. Cel mai recent produs al Sony este mult mai sofisticat decât gadgetul similar lansat de Nintendo în urmă cu câţiva ani, care putea fi folosit pentru a rula un joc 3D. HMZ nu este recomandat tinerilor cu vârste până în 15 ani din cauză că medicii susţin că imaginile puternice influenţează negativ dezvoltarea creierului. Dispozitivul va fi lansat pe piaţa din Japonia în noiembrie anul acesta, iar până la Crăciun ar putea fi găsit şi în magazinele din SUA şi Europa.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite