Cinci minute în parc ridică moralul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci minute de plimbare în aer liber, într-un parc sau o grădină, fac minuni pentru sănătatea mintală. Aşa arată un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Essex, Marea Britanie, relevă agenţia Reuters.

Oamenii de ştiinţă afirmă că doar cinci minute de plimbare, de grădinărit, de mers pe bicicletă sau chiar de muncă într-o fermă contribuie în mod hotărâtor la creşterea moralului şi la îmbunătăţirea respectului faţă de propria persoană.

„Astfel de activităţi au beneficii atât pentru fiecare individ în parte, cât şi pentru societate. Totodată, dacă toată lumea ar respecta aceste indicaţii, costurile serviciilor de sănătate s-ar reduce", a afirmat Jo Barton, care a condus studiul.

Dacă până acum, multe cercetări s-au axat pe stabilirea beneficiilor aduse de activităţile în spaţiul liber, de data aceasta, cercetătorii au vrut să afle cât timp trebuie alocat acestora astfel încât să aibă efectul scontat.

Specialiştii de la Universitatea din Essex au analizat datele culese, în cadrul a 10 studii precedente, în cazul a 1.252 de femei şi bărbaţi, de vârste diferite.

Potrivit lor, în urma acestor activităţi se simt îmbunătăţiri considerabile în cazul tinerilor şi al persoanelor care suferă de diverse afecţiuni mintale. ;

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite