Cheia succesului în certurile de cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrurile pe care le faceţi împreună sporesc comunicarea  şi consolidează cuplul
Lucrurile pe care le faceţi împreună sporesc comunicarea şi consolidează cuplul

Cuplurile care folosesc „noi“, „ale noastre“ în loc de „eu“ sau „tu“ atunci când se referă la relaţia lor în cadrul certurilor trec mai bine peste conflictele maritale decât cei care nu folosesc termenii respectivi.

Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de psihologii de la Universitatea din California şi publicat de revista ştiinţifică „Live Science". Cercetarea arată că, în timpul unui conflict de cuplu, pronumele personale respective sunt asociate cu un comportament de tip pozitiv (afecţiune) şi mai puţin cu atitudinea negativă (furie).

Totodată, cuvintele „individualiste", precum „eu" sau „tu" arată o atitudine de „separare" în timpul discuţiei, asociată cu lipsa satisfacţiei în mariaj, mai spun psihologii.

„Conflictele cu privire la neînţelegerile în cuplu pot duce la reacţii ostile. Credem că folosirea pronumelui «noi» în loc de «eu» ajută la repoziţionarea celor doi, făcându-i să se simtă parte din aceeaşi echipă, nu adversari", spune Benjamin Seider, unul dintre psihologii care au lucrat la realizarea studiului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite