Cezariana afectează dezvoltarea plămânilor la nou-născuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebeluşii care se nasc prin cezariană prezintă un risc mai mare de a dezvolta probleme respiratorii, arată un studiu danez, citat de BBCNews. În cadrul acestei cercetări au fost monitorizate

Bebeluşii care se nasc prin cezariană prezintă un risc mai mare de a dezvolta probleme respiratorii, arată un studiu danez, citat de BBCNews. În cadrul acestei cercetări au fost monitorizate 34.000 de naşteri, ţinându-se cont de vârsta, greutatea şi posibilele vicii ale mamei.

Specialiştii de la Universitatea Aarhus au observat că micuţii născuţi prin această intervenţie chirurgicală sunt de patru ori mai expuşi riscului de a avea probleme respiratorii, în comparaţie cu bebeluşii născuţi pe cale naturală. Explicaţia constă în faptul că perioada travaliului ar

putea ajuta la dezvoltarea plămânilor micuţilor.
Cercetătorii afirmă că micuţii născuţi prin cezariană nu experimentează schimbările hormonale şi fiziologice care apar de regulă în timpul travaliului.

Multe femei nu sunt conştiente de faptul că o cezariană planificată poate avea un impact negativ asupra sănătăţii nou-născutului. În urma acestei cercetări, specialiştii cer să se ia măsuri pentru reducerea numărului de femei programate pentru această intervenţie chirurgicală. (Magda Şerban)

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite