Cele mai ciudate obiecte furate din hoteluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diverse obiecte din dotarea hotelului îşi fac loc în bagajele turiştilor
Diverse obiecte din dotarea hotelului îşi fac loc în bagajele turiştilor

Anul trecut, musafirilor hotelurilor din întreaga lume li s-au „lipit“ de mâini jucării erotice, porci-mistreţi împăiaţi sau diferite obiecte de mobilier. Peste un sfert din turiştii cazaţi la hotel în 2009 recunosc că au luat în bagaje, la plecare, obiectele pe care le-au admirat sau de care au avut nevoie.

Cleptomanii nu au limite. Cel puţin asta reiese dintr-o analiză realizată de jurnaliştii de la „Telegraph Travel" care au descoperit că musafirii hotelurilor nu se rezumă să-şi împacheteze în bagaj la întoarcerea spre casă numai produsele cosmetice sau prosoapele din baie.

Citiţi şi:

Ce te faci cu furăcioşii?

Potrivit unui sondaj de opinie, 37% din respondenţi au recunoscut că au furat măcar o dată ceva din camera de hotel. Iată care sunt cele mai bizare lucruri de care s-au ataşat turiştii din Anglia, din America sau din Asia:

1 Tot ce nu e „legat". Dacă produsele cosmetice sau pliculeţele de ceai intraseră în lista deja obişnuită de lucruri pe care musafirii hotelurilor şi le însuşeau în trecut, în 2009, cei mai înrăiţi dintre hoţi au luat umeraşe pentru haine, ceasuri cu alarmă, papuci, lenjerii de pat sau covoraşele din baie.

2 Un pian. Cel mai îndrăzneţ furt pe care şi-l aminteşte Colin Bennett, fost director al lanţului hotelier Starwood Hotel, în 20 de ani de când se află în domeniu, a avut loc tot anul trecut. „De cum am păşit într-unul din hoteluri am realizat că lipsea ceva. Se pare că trei bărbaţi s-au strecurat în hotel, îmbrăcaţi în salopete şi au sustras pur şi simplu pianul din hol", a povestit Bennett.

3 Televizoare. Bennett aminteşte tot la categoria obiectelor de mobilier sustrase din hoteluri şi de proiectoarele montate în tavan sau de nenumărate televizoare. Într-o înregistrare video chiar a observat cum un om se chinuia să strecoare un televizor afară, prin faţa recepţiei unde se afla foarte multă lume.

4 Un animal împăiat. Din Hotelul du Vin din Birmingham, un musafir „afumat" a încercat să plece cu capul împăiat al unui porc mistreţ montat pe peretele din sala de biliard. Câteva săptămâni mai târziu, un prieten al hoţului prins a venit pentru a cumpăra „trofeul" drept cadou de nuntă pentru acesta.

5 Jucării erotice. Un angajat al The Residence, un serviciu de autoservire oferit de hotelurile din oraşul Bath, a povestit că turiştilor le fac cu ochiul mai ales jucăriile erotice plasate în camere.

6 Draperii. În hotelurile fără prea multe ifose din lanţul Travelodge, unde televizoarele şi uscătoarele de păr sunt fixate de pereţi, personalul spune că musafirii pleacă adesea cu draperii, covoraşe, neoane sau oglinzi.

7 Numărul camerei. La hotelul Franklin din Knightsbridge, un oaspete şi-a îndesat în bagaj numărul de pe uşa camerei. Directorul a aflat de ispravă după ce următorul musafir şi-a căutat camera ore în şir.

8 Serviciul de masă. Un alt turist din acelaşi hotel s-a făcut cu un întreg serviciu de masă dotat cu toate farfuriile după ce a furat timp de câteva luni câte o singură piesă din setul respectiv.

9 Busturi. Două busturi au dispărut de la intrarea în hotelul Chesterfield din Mayfair. Acestea au fost trimise înapoi în dimineaţa următoare cu un taxi negru.

10 Aranjamente florale. Managerii hotelurilor Sheraton Park Tower se plâng că dau săptămânal o avere pentru a înlocui florile lipsă din camere cu altele proaspete.

11 Arme albe. Potrivit unui sondaj realizat de revista „Caterer and Hotelkeeper", din hotelurile englezeşti au mai dispărut o sabie medievală, câteva balamale şi o statuie din lemn, în formă de urs, de peste un metru înălţime.

12 Animale de casă. Un manager de hotel a rămas chiar fără câinele său din cauza unui musafir care şi l-a dorit prea tare.

13 Cărţi religioase. Bibliile de lângă pat şi-au făcut şi ele un obicei ciudat din a dispărea din hotelurile englezeşti.

14 Obiecte de artă. Turiştii au mai furat un candelabru (din hotelul Shangri -La din Hong Kong), un întreg minibar (din hotelul Parkroyal din Kuala Lampur) şi un tablou în valoare de 300.000 de dolari semnat de Andy Warhol (din hotelul W din Hong Kong).

15 Un şemineu. Hoţii din America se întrec în obrăznicie. Unul dintre musafirii celebrului hotel Four Seasons Beverly Wilshire - în care s-a turnat şi filmul „Pretty Woman"- a sustras şemineul din marmură din apartamentul în care a stat.

Camera furată cu totul

Un cuplu care a înnoptat într-unul din hotelurile American Holiday Inn a cerut expres o cameră situată în vecinătatea parcării. Asta pentru ca, imediat după ce s-a cazat, să scoată absolut totul din încăpere şi să-şi ticsească rulota cu mobila şi cu obiectele aflate în dotarea camerei de hotel.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite