Cele mai bune lucruri în viaţă nu costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fericirea nu ţine de contul bancar, de maşinile de lux sau de hainele de firmă. Familia, prietenii şi frumuseţea naturii ne fac viaţa mai bună. Aşa arată un studiu realizat recent în Noua Zeelandă, notează „The Daily Mail".

Pe primul loc în topul celor mai importante bucurii se află momentele în care suntem bine-dispuşi sau râdem cu gura până la urechi - acest răspuns
fiind dat de 22% din cele 2.000 de persoane chestionate de cercetători. Pe locul secund se află o cină gustoasă în oraş în compania prietenilor (21%). Iar locul trei revine unei simple îmbrăţişări (19%). Cercetarea sugerează că, în ciuda faptului că lumea de astăzi pare guvernată de principii materialiste, mulţi oameni îşi găsesc bucuria în lucruri care nu costă nimic.

Printre primele 10 plăceri din top care nu presupun costuri se numără şi plimbările pe malul mării, senzaţia că soarele îţi mângâie faţa, privitul unui apus, mirosul fânului proaspăt cosit, mirosul aşternuturilor curate seara, la culcare, răsfoirea unui album cu fotografii şi lectura. „Se pare că, într-o lume în care totul e complicat şi stresant, încercăm să găsim lucrurile care contează cu adevărat. În cele din urmă, lucrurile simple ne aduc fericirea, iar pentru acestea nu trebuie să plătim", a declarat Ralph Walker, care s-a ocupat de studiu.

22%  din adulţi consideră că râsul este cea mai importantă plăcere pe care o au, arată un studiu recent.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite