Cel mai mic om din lume este un nepalez de 65,5 cm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Khagendra Thapa Magar măsoară 65,5 centimetri, cântăreşte 5,5 kilograme şi este de origine nepalez. El a intrat în Cartea Recordurilor imediat după împlinirea celor 18 ani, vârstă care îi permite să fie oficial recunoscut de Guinness World Records, anunţă AFP.

 O echipă Guinness World Records a sosit săptămâna aceasta la Pokhara, în centrul Nepalului, pentru a-l măsura pe Magar, măsurătorile fiind apoi validate la sediul organizaţiei de la Londra.

Vedetă în ţara sa

Tânărul este deja o vedetă în Nepal: el i-a întâlnit deja de mai multe ori pe premier, dar şi pe Miss Nepal şi a devenit un ambasador al turismului pentru această mică republică din Himalaya, care găzduieşte cele mai înalte vârfuri muntoase din lume. „Poate Khagendra este mic, dar dimensiunea lui îi dă un mare renume", a spus vânzătorul de fructe Rup Bahadur Thapa Magar, tatăl băiatului.

În septembrie, nepale-zul a fost pentru prima dată la New York, în cadrul unui turneu promoţional organizat de muzeul de excentricităţi „Ripley's Believe It or Not!". Nepalezul a pozat cu această ocazie lângă statuia din ceară a celui mai mare om din istorie, americanul Robert Wadlow, care măsura 2,72 metri şi care a murit la vârsta de 22 de ani, în 1940.

Performanţă depăşită

Khagendra Thapa Magar l-a detronat pe columbianul Nino Hernandez, în vârstă de 24 de ani, recunoscut în urmă cu câteva săptămâni drept cel mai mic om din lume.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite