Cel mai înalt turn din lume s-a închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burj Khalifa a intrat în reparaţii din cauza unor probleme tehnice
Burj Khalifa a intrat în reparaţii din cauza unor probleme tehnice

Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, simbol al bogăţiei şi ambiţiei Dubaiului, s-a închis pentru reparaţii la doar o lună de la inaugurare, scrie „The Daily Mail“.

Dezvoltatorul Emaar Properties a anunţat într-un comunicat de presă că există probleme la alimentarea cu energie electrică pentru puntea de observaţie de la etajul 124 al turnului. Decizia de a închide etajul a dezamăgit turiştii care şi-au cumpărat bilete şi ridică semne de întrebare în legătură cu primii chiriaşi ai clădirii, programaţi să sosească în următoarele săptămâni.


Mii de turişti au stat la coadă pentru a cumpăra bilete care să le asigure accesul pe platforma de observaţie din Burj Khalifa, iar acum sunt obligaţi să aştepte din nou la rând pentru a-şi primi banii înapoi sau a-şi reprograma vizita. Biletele cumpărate în avans costă 19,79 euro, dar dacă plătesc în jur de 79 de euro, vizitatorii pot ajunge primii la coadă.

„Sunt foarte dezamăgit. Turnul era unul dintre principalele motive ale călătoriei mele la Dubai", a spus Wayne Boyes (40 de ani), un turist din Marea Britanie.

Primii vizitatori ai platformei de observaţie, care au urcat la etajul 124 imediat după inaugurarea din 4 ianuarie, au fost nevoiţi să admire panorama prin geamurile încă prăfuite, pentru că echipa care se ocupă de curăţenie nu apucase să le spele.

Multe dintre etajele clădirii de 828 de metri înălţime sunt încă în amenajare, inclusiv cel care va găzdui primul hotel proiectat de creatorul de modă Giorgio Armani, programat să se deschidă în martie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite