Ceaşca de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaiul de "Brânca ursului" stimulează digestia "Brânca ursului" (Heracleum sphondylium) este un remediu pentru cele mai grave boli ale secolului. De aceea, în flora noastră medicinală,

Ceaiul de "Brânca ursului" stimulează digestia

"Brânca ursului" (Heracleum sphondylium) este un remediu pentru cele mai grave boli ale secolului. De aceea, în flora noastră medicinală, plantei i se mai spune "Ginseng românesc".

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu precizează că, în tradiţia populară, decenii de-a rândul, în Moldova, în judeţele Iaşi, Vrancea, Bacău, "Brânca ursului" era un panaceu folosit pentru tulburări psihice la copii, pentru reumatism şi migrene. Rădăcina plantei, frunzele şi fructele sunt folosite ca stimulent digestiv, vermifug şi afrodiziac. În asociere cu plantele antitumorale (năpraznic, brusture, vâsc, ginseng), care distrug celulele canceroase, infuzia sau tinctura de "Brânca ursului" contribuie la refacerea celulelor organismului. Această asociere de plante este benefică în toate formele de cancer.

Tratamentul cu tinctură din "Brânca ursului" este recomandat, de asemenea, în stări de oboseală psihică şi fizică, dar şi în Parkinson, paralizii şi pareze, scleroză multiplă, sterilitate masculină, balonări însoţite de colici.

Terapia cu seminţe şi rădăcină de "Brânca ursului" revigorează şi reîntinereşte organismul. Sub formă de infuzie sau decoct, planta vine în ajutorul vârstnicilor, pe care-i scuteşte de neplăcerile declinului fizic premature.

Mod de preparare:

Infuzie din fructe: Două linguriţe de fructe se infuzează în 250 ml apă fierbinte, timp de 10 minute. Se pot consuma trei căni pe zi.

Infuzie combinată: Două linguriţe (plantă şi seminţe) se pun la macerat în 100 ml apă rece de seara până dimineaţa. Atunci se filtrează şi peste plante se adaugă 150 ml apă clocotită. După 15 minute, peste infuzie se adaugă apa în care s-a făcut macerarea. Zilnic, se beau trei căni, cu 15 minute înaintea meselor principale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite